nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Palma ja té el mapa de renous per prevenir la contaminació acústica

Cort insta Costes a fer les obres per connectar Ciutat Jardí i Molinar

El mapa de renous de la Ciutat de Palma ja està en marxa després que ahir el document se sotmetés a la seva aprovació inicial, durant la Comissió d'Urbanisme amb els vots en contra del PP que al·legà «manca de temps per poder-lo estudiar a fons». La iniciativa també ha d'incloure un pla en matèria de contaminació acústica, amb mesures de prevenció i de correcció. El pla d'acció en matèria de contaminació acústica i l'estudi normatiu posterior, que en principi haurien d'estar acabats l'abril del 2008. Tots els municipis de l'Estat amb una població superior a 250.000 habitants, entre els quals es troba el de Palma, estan obligats a posar en marxa aquestes iniciatives abans dels terminis esmentats.

El trànsit és la causa més important de la problemàtica dels renous a les grans ciutats, per sobre dels aeroports, els llocs d'oci o les obres al carrer. Aquest és un dels motius pels quals l'Ajuntament de Palma ha elaborat el mapa de renous amb l'objectiu de «prevenir, reduir i evitar» l'efecte nociu d'aquest fenomen sobre la població del municipi. Per altra banda, la comissió de vigilància de la contractació i infraestructures de l'Ajuntament de Palma també aprovà per unanimitat, una proposta del PP que insta la Demarcació de Costes a iniciar «de manera immediata» les obres de connexió dels passeigs marítims del Molinar i Ciutat Jardí. En la seva proposició, que es debatrà en el ple de la Corporació, el PP lamenta que les obres del pont del Torrent Gros, que separa els dos barris citats, no hagin començat encara, a pesar que s'adjudicaren el 2006, per un import de 634.000 euros. El projecte consisteix en la demolició de l'actual pont i la construcció d'un de nou amb dos taulons de formigó armat, entre altres actuacions.

El mateix Conistori també es comprometé a adaptar abans de 2011 tota la il·luminació nadalenca a la normativa existent relativa al baix consum lumínic i equipar entre 2008-09 tots els semàfors del municipi amb llums LED (Light Emitting Diode), que entre altres avantatges permet un estalvi energètic del 90 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris