nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Calvo no descarta fer pisos socials en sòl rústic a través de la llei Carbonero

Amb tot, diu que prioritzarà el creixement en àrees urbanes per facilitar l'accés a habitatges

La batlessa de Palma, Aina Calvo, no descartà ahir la possibilitat de construir habitatges de protecció oficial en sòl rústic mitjançant la llei que està elaborant el Govern autonòmic, que ha de permetre obtenir sòl per fer habitatges de protecció pública. Aquest esborrany de llei, -coneguda com a «llei Carbonero» perquè l'elabora el conseller d'Habitatge, Jaume Carbonero,- inclou la possibilitat de construir pisos socials en sòl rústic que podran ser revenuts al mercat lliure al cap de deu anys.

El debat s'originà arran d'una proposició presentada pel grup municipal del PP en Comissió d'Urbanisme que demanava a l'actual equip de govern el compromís d'esgotar, primer, les possibilitats de creixement en sòl urbà i urbanitzable. La proposició fou rebutjada, entre d'altres raons perquè a hores d'ara la llei autonòmica no està elaborada. Per tant, «plantejar aquesta possibilitat és un debat infundat», va assenyalar Calvo. A més, aclarí que el Consistori no disposa de cap normativa que permeti construir en sòl rústic i que la mesura, inevitablement, passaria per haver de modificar l'actual Pla General d'Ordenació Urbanística.

Amb tot, la batlessa admeté que la proposta que planteja l'executiu és una «alternativa que cal estudiar» perquè possibilitaria la construcció de pisos socials davant la manca de sòl municipal. Una mesura que s'aplicaria amb restriccions. Segons Calvo, s'haurà de conciliar amb la protecció del patrimoni, el medi natural i rural. En aquest sentit, la cap municipal reafirmà que per afavorir l'accés a l'habitatge, l'Ajuntament actuarà en primera instància sobre el sòl urbà existent, però també admeté que es poden realitzar actuacions socials dins aquell sòl -rústic- que és considerat de creixement. «Reafirmam la nostra posició de continuar avançant en sòl urbà i urbanitzable i en el moment que surti la normativa, l'Ajuntament l'analitzarà», remarcà Calvo.

En aquests moment a Palma, es poden desenvolupar distintes actuacions sense esgotar sòl rústic. Hi ha accions en zones de sòl no programat, com Son Güells, que en el futur pot disposar d'un pla urbanístic per ser urbanitzable programat. També hi ha Son Busquets o Can simonet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris