nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

La Mitja Lluna Roja creu que el cicló ha deixat de 5.000 a 10.000 morts

La majoria dels pobles del sud de Bangla Desh estan arrassats

El balanç del cicló Sidr que fuetejà dijous el sud de Bangla Desh podria ser d'entre 5.000 i 10.000 morts, segons una estimació ahir de la Mitja Lluna Roja que eleva considerablement les xifres prèvies.

«El nombre de víctimes mortals és, de moment, de 3.000 morts confirmats», va dir Abdur Rab, cap de la Mitja Lluna a Bangla Desh, la major organització humanitària del país.

Tanmateix, «poden passar de 5.000, però seràn menys de 10.000», va afegir.

Per part seva, el Ministeri de Gestió de Catàstrofes Naturals, que va confirmar hores abans 2.000 morts, va subratllar que s'esperava un increment de la xifra una vegada que es pogués accedir a les zones del litoral.

Tres dies després de la pitjor tempesta dels últims anys en aquest país, «hem confirmat 2.000 morts, i (el balanç) està augmentant constantment, segons rebem més informació dels districtes afectats,» va declarar Masud Siddiki, director general de la cèl·lula de crisi del govern.

La xifra anava en augment a mesura que els equips de rescat aconseguien accedir a les zones litorals afectades al sud del país, on la majoria dels pobles han estat arrasats.

Supervivents desesperats van declarar que esperaven amb certesa la mort si no rebien ràpidament aigua i aliments.

«No hi ha aigua, ni aliments. No podem quedar-nos en aquest llogaret.

Les cadàvers floten als rius i cobreixen els arrossars», va afegir Abdul Zabbar, un professor, que va denunciar que «no ha arribat cap socorrista fins aquí».

Sidr, que va formar una impressionant massa nuvolosa de 500 km de diàmetre, va copejar amb vents de fins a 240 km/h el sud de Bangla Desh, prop de l'Estat indi de Bengala occidental, que no es va veure afectat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris