nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els Pro Camins llancen una allau de plets contra totes les vies tancades

Han acabat la «paciència» davant la «passivitat» de l'Ajuntament

J.M. SASTRE. Manacor.

S'han acabat les concessions. La lluita de la plataforma Pro Camins Públics i Oberts es trasllada als jutjats amb la presentació d'una allau de plets contra tots aquells camins públics que els propietaris de les finques mantenguin barrats, però també contra qualsevol acció que posi en perill el patrimoni de Manacor.

Per això, ara la plataforma es constituirà formalment en associació, per tal de tenir entitat jurídica i poder presentar plets contra les «usurpacions de béns públics per part de particulars».

Fins ara la lluita de l'associació s'havia centrat en les al·legacions, reclamacions públiques, denúncies en premsa i, sobretot, en manifestacions multitudinàries en les quals milers de persones han recorregut en diferents ocasions els camins des Fangar, estendard de la seva lluita, i una altra pel camí de sa Roca. Però ara, i davant del que consideren una actitud «passiva» de l'Ajuntament, que anuncià que obligaria a obrir els camins «però encara no ha fet res», han decidit que «ja és hora de tirar endavant: no podem esperar més perquè creim que és evident que la Sala no té intenció de fer res», expliquen des de la plataforma. «Durem als jutjats tots aquells que tenguin camins tancats, defensarem davant els jutges el patrimoni de tot Manacor i no ens aturarem fins que el patrimoni de tot Manacor no estigui salvat», declaren.

L'entitat adverteix que, lògicament, començaran pels camins des Fangar que el multimilionari alemany Peter Eisenmann manté barrats, però també en presentaran contra tots els altres.

D'altra banda, el proper 29 de novembre comença el judici per la demanda civil que interposà l'empresa explotadora des Fangar, Bonarms SA, mitjançant la qual reclama al jutge que declari que els camins de la finca són de la seva propietat. L'Ajuntament de Manacor s'hi ha de personar per defensar la titularitat pública de les vies. S'ha de recordar que Bonarms SA va presentar vuit contenciosos contra el mateix nombre de decrets de batlia que l'obligaven a obrir els camins des Fangar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris