algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Un centenar de persones celebra que no hi haurà golf a la finca de Son Real

La plataforma demana que es tramiti la declaració de BIC per evitar que hi hagi nous projectes

E.BALLESTERO. Sta. Margalida.

Un centenar de persones celebrà ahir amb una excursió per les restes arqueològiques de Son Real la denegació de l'interès general per construir un camp de golf amb 450 places hoteleres a la part privada d'aquesta finca, situada al terme municipal de Santa Margalida.

La plataforma Son Real no té preu, convocant de la marxa, volgué mostrar així la seva satisfacció després de tres anys de lluita. I és que el 28 de setembre, amb un informe previ de la Comissió Insular de Patrimoni, la Comissió Insular d'Urbanisme arxivà definitivament l'expedient de declaració d'interès general per construir un golf a la finca de Son Real.

Tonina Siquier, que actuà com a portaveu de la plataforma, agraí als presents aquests tres anys de constant activitat reivindicativa, a més d'anunciar que el treball de la plataforma no s'acaba aquí. «No s'ha d'oblidar que hi ha una sol·licitud perquè la finca es declari BIC en la categoria de zona arqueològica, i a més pensam que s'ha de cercar qualque classe de protecció per als camps de cultiu i la marina, per mitjà de la Llei d'Espais Naturals,» afegí Tonina Siquier.

L'excursió guiada a través de la finca de Son Real recorregué ahir la punta des Patró i la necròpoli, i conclogué amb un gran menjar de celebració al qual assistí la consellera insular de Territori, Maria Lluïsa Dubón, després que la presidenta del Consell, Francina Armengol, disculpàs en el darer moment la seva absència per culpa d'una indisposició.

Els membres de la plataforma també s'interessaren per l'estat de tramitació de l'expedient municipal de recuperació d'ús públic del camí des Porxet.

Entre el centenar de persones presents en els actes de celebració d'ahir, hi havia regidors del PSOE i del PSM que durant els darrers tres anys s'havien pronunciat clarament en contra del camp de golf.

A la finca pública de Son Real, comprada fa dues legislatures amb els doblers de l'ecotaxa, hi continuen els treballs de rehabilitació de les antigues cases de Son Real, que estan destinades a convertir-se en un museu en el qual es podrà conèixer la història patrimonial i mediambiental de la finca.

La part pública de la propietat està oberta al públic tots els dies des de les nou del matí fins a les cinc del capvespre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris