algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Institut de la Dona i UIB editen un curt contra la violència de gènere

«Pensa en la diferència» consciencia de la importància de la igualtat

MARIA QUES. Palma.

La Conselleria d'Afers Socials, l'Institut Balear de la Dona (IBD) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han produït el curtmetratge Pensa en la diferència, que intenta conscienciar de la importància d'educar en igualtat com a eina per lluitar contra la violència de gènere.

El curt ha estat realitzat per la Unitat d'Animació i Realització Cinematogràfica de la Universitat de Balears (UARC), dirigida per Juan Montes de Oca. A la seva presentació, hi assistiren la directora de L'IBD, Lila Thomàs; l'autor del curt; i el vicerector de Projecció Cultural de la UIB, Nicolau Dols.

Thomàs assenyalà que en els casos de violència de gènere l'home «pensa» que la dona és de la seva propietat pel fet de tenir una relació sentimental i crea així una relació de possessió. «L'home i la dona són persones iguals i tenen els mateixos drets i obligacions», afegí.

La directora de l'IBD, afirmà que no existeix un «perfil» de persona que maltracta dones, ja que es dóna en totes les classes socials i a qualsevol edat. Així, apuntà que els joves «reprodueixen» els models que viuen a ca seva.

Pel que es refereix a l'argument del curt, la cinta, de dos minuts de durada, presenta dues famílies: una que basa l'educació dels fills (nin i nina) en la igualtat i l'altra que fa distincions segons el sexe dels menors, tant pel que fa al repartiment de les tasques domèstiques com a l'hora de triar les joguines o d'establir pautes.

Aquestes dues maneres d'educar, amb el pas dels anys, donaran lloc a dues situacions diferents: una basada en el respecte i l'altra, en el domini i l'ús de la violència.

Dols mostrà la satisfacció de la UIB de poder participar en una qüestió tan rellevant com és la violència de gènere i afegí que la Universitat s'ha d'implicar en la lluita contra aquesta xacra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris