nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

El centre de dia que fa nou mesos inaugurà Matas encara està tancat

El batle exigeix la seva obertura i el Govern al·lega «deficiències»

GUILLEM MAS. Vilafranca.

El centre de dia de la residència, que va ser inaugurat per febrer d'enguany per l'expresident del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, encara no ha entrat en funcionament i està tancat. Es compleixen ja nou mesos de la visita de l'expresident del Govern balear, Jaume Matas, i de l'exconsellera de Presidència, Rosa Puig, a Vilafranca per presidir la inauguració de les instal·lacions.

Fonts de la Conselleria d'Afers Socials del Govern han assegurat que quan accediren al govern -fa poc més de tres mesos- detectaren una sèrie de «deficiències tècniques» i «no polítiques» que han obligat a endarrerir uns mesos més l'obertura del centre, i que no es repararen tampoc durant els cinc mesos que el Govern anterior gestionà el mateix departament.

La realitat és que, per uns i pels altres, les persones grans de la localitat que necessiten ser ateses en són els principals perjudicats. Les instal·lacions del centre de dia estan acabades, però les deficiències tècniques impedeixen la seva obertura immediata.

En vista d'aquests fets, el batle, Jaume Sansó, ha recordat que «el Govern anterior va venir a proposar-nos el centre de dia amb fets consumats, no se'ns va consultar gens ni mica res de res i tot el tema es va dur al marge de l'Ajuntament».

En tot cas, Sansó ha manifestat la seva voluntat de «continuar col·laborant amb el Govern en tot el que puguem, perquè consideram importantíssim que s'obri d'una vegada el centre de dia, ja que això augmentarà l'oferta sociosanitària del municipi». Amb tot, el batle matisa que «estam oberts a col·laborar en tot el que se'ns requereixi des de les diferents institucions, tot pel bé de la nostra gent d'edat».

S'ha de recordar que les obres de reconversió d'una ala de la residència actual en centre de dia, duraren només quatre mesos i costaren 250.000 euros. En principi, el centre d'estades diürnes disposa de 30 places per a gent gran que necessita atenció assistida. La totalitat d'aquestes places està concertada per la Comunitat Autònoma i, per això, la persona usuària -si no es canvien els criteris- aportarà el 40% de la seva pensió, mentre que la resta serà sufragada pel Govern.

Un fet que cridà molt l'atenció fou la pompositat amb la qual Jaume Matas i Rosa Puig visitaren Vilafranca, tres mesos abans de les eleccions autonòmiques i municipals, per inaugurar a corre-cuita el centre de dia. Amb data d'avui, les persones d'edat del poble que necessiten atenció preferent, encara no en poden rebre per culpa de les presses d'uns i del desenteniment dels altres.

Per tot això, des de l'Ajuntament de Vilafranca esperen que la Conselleria d'Afers Socials de l'Executiu de les Illes Balears esmeni les deficiències existents al centre de dia de la localitat. El temps d'espera de les persones d'edat és molt valuós, quan es tracta de necessitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris