nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

«La prioritat és tornar a Artà la central de reserves dels refugis»

Maria Antònia Sureda, nova gerent del consorci del Parc del Llevant

A.BASSA. Manacor

Des del passat dia 26 d'octubre és la nova gerent del consorci de les finques públiques d'Aubarca-Es Verger del Parc Natural de Llevant. L'artanenca Maria Antònia Sureda ha assumit el repte d'estar al front d'aquesta entitat amb «molta il·lusió», disposada a l'aprenentatge i amb un caramull de projectes dins la màniga. Ara per ara, una de les prioritats és que Artà torni a acollir la central de reserves dels refugis del Parc, que ara se centralitza a Ca l'Amitger a Escorca, ja que l'experiència no ha estat positiva i es reben queixes pel «mal servei».

«En la propera junta rectora, que serà abans de final d'any, hi anirà aquesta sol·licitud que la central estigui a les oficines que té el consorci a Artà. Aquesta és la primera passa, després es tracta de veure quina serà la millor fórmula per donar millor servei. Mirarem si es fa a través de telèfon o bé en persona. També considero que ja que nosaltres posam el territori, els artanencs haurien de tenir algun tipus d'avantatge», explicava Sureda.

La nova gerent explicava en quina situació s'havien trobat les finques públiques. Així parla d'una «sensació d'abandonament» i d'una «necessitat» urgent d'asfaltar dos camins. Un d'ells, el camí dels presos fins al campament dels soldats que, és un projecte adjudicat i que aviat s'executarà. L'altre camí que necessita una urgent reparació, és el camí d'es Verger. «Estan en molt mal estat i més després de les darreres pluges. També hem d'analitzar la possibilitat de posar ponts de fusta en els passos dels torrents». Aquestes seran les obres que es faran amb caràcter prioritari però, a llarg termini, la nova gerent té molts projectes per posar en marxa.

Per l'any que ve, la idea és fer oli a petita escala per vendre o per als petits propietaris de les finques. Es posarà en marxa el projecte ja aprovat de la rehabilitació de l'Alqueria Vella com a centre de visitants i es muntarà una tenda. La intenció de Sureda és treballar conjuntament amb la direcció del Parc. «La idea és fer un pla d'inversions i establir les prioritats», deia Sureda. En el futur es vol habilitar una granja-escola a l'Alqueria Vella de dalt vora la tafona i potenciar l'agricultura ecològica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris