nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

El Bloc demana al Consell que suspengui llicències en es Guix

Vol que es modifiqui el Pla territorial per eliminar el creixement

E.BALLESTERO. Escorca.

El diputat del Bloc, Antoni Alorda, demana a la consellera d'Ordenació del Territori, Maria Lluïsa Dubón, que aprovi una norma cautelar de suspensió de llicències d'obra a Escorca per evitar que es continuen construint adossats en el nucli des Guix.

Alorda té clar que «l'Ajuntament no aturarà aquesta urbanització» i opina que «ara que hi ha un informe de la UIB que diu que és possible substituir els adossats projectats en es Guix per habitatges unifamiliars sense haver de fer front a grans indemnitzacions, el Consell de Mallorca no es pot quedar mirant». Per això proposa a la consellera de Territori, Maria Lluïsa Dubón, «que per interessos supramunicipals dicti una norma cautelar de suspensió de llicències que eviti aquest projecte i permeti repensar la promoció des Guix».

Segons l'opinió del Bloc, «és el moment d'actuar, d'anar més enllà, creiem que no n'hi ha prou en el fet de baixar la intensitat, que cal, anar més enllà, potser no eliminar la urbanització manera íntegrae perquè és una urbanització del 65 que es va iniciar en el 74 i per tant és sòl urbà consolidat, però creiem que cal retallar-la». El Bloc fa un pas més i recorda que el Pla territorial de Mallorca atorga al municipi d'Escorca tres hectàrees de creixement. «On col·locaran aquests 300 nous habitants? Òbviament volen fer-ho en es Guix», reflexiona Antoni Alorda.

Per això, el Bloc demana a la consellera insular de Territori, Maria Lluïsa Dubón, que elimini les 3 hectàrees de creixement urbanístic que preveu el Pla territorial de Mallorca al municipi d'Escorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris