muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Estaràs vol ara un REB com el canari i que l'Estatut fixi 600 milions de mínim

El PP balear presenta les propostes per a les generals en la Conferència Política

El Partit Popular de Balears centrarà les seves propostes per a les eleccions generals del mes de març en una sèrie de mesures perquè l'Estat espanyol augmenti les seves inversions a les Illes. La presidenta dels populars, Rosa Estaràs, manifestà ahir a la seva arribada a la Conferència Política, que el partit celebra aquest cap de setmana a Madrid, que «entre les mesures per a la igualtat en el programa electoral, també hi haurà la igualtat entre territoris, perquè no hi hagi comunitats de primera i de segona».

Pel que fa a les Illes, Rosa Estaràs proposarà que el programa del Partit Popular es comprometi a accelerar l'aprovació del Régim Especial de Balears (REB) «i que s'introdueixi una igualtat de finançament respecte a Canàries». Es tracta d'una reiterada reivindicació seva perquè, de manera principal, els ajuntaments i consells insulars vegin equiparats els doblers que reben de l'Estat amb els municipis i cabildos canaris. A més d'això, després de l'acord entre el nou Govern autonòmic i el central perquè les Illes rebin 2.800 milions d'euros fins a l'any 2014 mentre no s'aprovi el REB, el PP demanarà ara que l'Estatut d'Autonomia fixi una quantitat mínima de 600 milions anuals en aquest període, xifra que pertoca segons els càlculs dels populars.

D'aquesta proposta sorprèn que la presidenta dels populars vulgui modificar ara el text estatutari quan com a vicepresidenta de l'anterior Govern balear va ser ella la prinicipal negociadora del seu redactat. El pròxim dia 21 demanarà al president Francesc Antich formar part de la nova comissió mixta. El fet de centrar les propostes en la millora de les inversions estatals s'entén com un contrapunt a les declaracions que Mariano Rajoy realitzà fa un mes durant la seva visita a Mallorca, en les quals es mostrà contrari a una reforma de l'actual sistema de finançament autonòmic amb el qual les Illes resulten molt perjudicades.

Des de les files socialistes varen aprofitar aquest posicionament del líder estatal del Partit Popular per marcar diferències amb els seus rivals polítics. En qualsevol cas, les propostes que va anunciar ahir Estaràs es refereixen a un augment de les inversions, deixant de banda el model de finançament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris