nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

La defensa dels Hore «respondrà» les «calúmnies» d'Anticorrupció

Diu que lligaren la parella al narcotràfic per l'origen colombià d'ella


El representant legal del matrimoni multimilionari entre Christian J. Hore i Marta M. Ocampo, el català Andrés Jiménez de Parga, assegura en un dels informes que ha presentat aquesta setmana davant el jutge instructor de l'operació Llampec, que els Hore «respondran» davant les afirmacions «calumnioses» que s'han fet sobre Marta M. Ocampo. Segons Jiménez de Parga, la Fiscalia Anticorrupció i l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) plantejaren que ella podria haver actuat com a «testaferro» del misser mallorquí Alexandre Feliu «en activitats vinculades al narcotràfic» sense cap mena de fonament, «pel simple i casual fet que és d'origen colombià», sentencia. Per Jiménez de Parga es tracta d'una «burla conjectura» i d'unes afirmacions «repugnants», prou greus com per ser «perseguibles penalment i civil».

En l'informe també es fa referència a tots els perjudicis que el matrimoni ha patit per culpa de les «elucubracions» de la Fiscalia Anticorrupció que, segons Jiménez de Parga, s'han anat «filtrant a la premsa» abans de conèixer-les ells. Els dos últims informes que la defensa dels Hore ha presentat davant el jutge instructor 7, Antoni Garcías, representen una demolidora crítica a l'actuació del Ministeri Fiscal i a les investigacions de l'ONIF.

A la Fiscalia, entre altres, l'acusa de prendre en consideració, sense contrastar, totes les «conjectures i especulacions de l'ONIF». I és que la càrrega més sorprenent de la defensa dels Hore va dirigida contra aquest òrgan estatal, de qui arriba a «dubtar» de la seva imparcialitat. A banda d'arremetre contra l'ONIF per no haver pres en consideració uns certificats «per manca de temps o ganes de modificar les seves conclusions», l'informe de Jiménez de Parga acusa aquest òrgan anti-frau d'«obviar» documentació per una «inexcusable ignorància» de les normes que s'ha de seguir, per «mala fe» o bé, diu, «per una negligència i desídia d'impossible justificació».

En certs moments, els informes presentats pel misser català, en defensa del matrimoni anglès, arriben a ironitzar sobre les tesis de la Fiscalia Anticorrupció i de l'ONIF, que en diversos paràgrafs són titllades d'«absurdes», «sorprenents», «inadmissibles», «impertinents», o simplement, «fruit d'una supina ignorància sobre la realitat social». El matrimoni dels Hore està imputat en el cas Llampec per la compra de Son Bunyola al multimilionari Richard Branson, a través d'Alexandre Feliu, un dels missers del bufet Feliu que, per Anticorrupció, seria el cervell d'una trama de corrupció i blanqueig de doblers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris