muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Un laboratori farà fàrmacs per als càlculs renals amb patents de la UIB

L'empresa Biomed és l'única farmaceùtica ubicada a les Balears

Els laboratoris Biomed, única farmacèutica ubicada a la Comunitat, desenvoluparà nous medicaments per tractar els càlculs renals basant-se en dues patents de la Universitat de les Illes Balears (UIB). A l'acte de signatura del nou conveni, hi assistí Eduardo Ruiz, director general de Laboratoris Biomed; la doctora Montserrat Casas, rectora de la UIB; i el doctor Fèlix Grasses, director del Laboratori d'Investigació en Litiasi Renal de la Universitat.

Segons explicà el doctor Grasses, aquesta empresa ubicada a Marratxí farà arribar al mercat nous fàrmacs que ajudaran la població susceptible de desenvolupar urolitiasi a evitar la formació de càlculs, més coneguts com les «pedres al ronyó». Grasses afirmà que «la novetat és que el laboratori desenvoluparà productes adequats a les necessitats de la societat i el seu ritme de vida, fàrmacs que permetin una còmoda administració pel fet que alliberin el principi actiu d'una manera gradual i sostinguda i puguin reduir la freqüència en la posologia».

El conveni de col·laboració inclou la concessió de llicència dels drets d'explotació de 2 patents de la UIB perquè l'empresa en faci l'explotació. Com a la cessió dels drets d'explotació i als serveis aportats pel desenvolupament de les patents, l'empresa abonarà a la UIB el 4% del valor net de les vendes dels productes que es fabriquin d'acord amb les patents. A més, el conveni abasta l'execució de projectes de transferència de tecnologia i la cooperació en formació o intercanvi de personal investigador i tècnic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris