nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Cort aprova els comptes del canvi amb un PP «preocupat» per la participació

El regidor d'Hisenda assegura que és un pressupost marcat pel «rigor» i la «transparència»

El pacte de Cort aprovà ahir de manera inicial els primers pressupostos per al 2008. Aquests ja consoliden les bases del «canvi», sense el suport de l'únic partit de l'oposició, el PP, que novament volgué posar a prova, sense èxit, l'estabilitat del Govern després d'insistir que el pressupost està basat en «quotes de partits» en què el PSOE surt perdent per «acontentar els seus socis del pacte». Aquesta arma, utilitzada en tots els plens, no serví per crispar l'ambient de l'hemicicle. Els membres de l'equip de govern rebutjaren l'esmena a la totalitat del PP en què demanava retirar tot el pressupost. També refusaren les al·legacions parcials, si bé tant Govern com oposició acordaren consensuar-ne algunes en una comissió que tindrà lloc dilluns.

En un ambient de diàleg, interromput per desqualificacions puntuals del PP, el regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, defensà els pressupostos caracteritzats pel «rigor pressupostari, l'equilibri i la transparència» sense deixar al marge que vénen condicionats a situacions heretades per l'anterior mandat, com els 38 milions de deute en expropiacions. En aquest punt, el regidor del PP, Julio Martínez, criticà que no veia, en el projecte, el «canvi» anunciat a l'inici del mandat. «Demostra que l'única finalitat del Govern era arraconar la força més votada, com si fos Batasuna», recriminà.

La portaveu de l'oposició, Catalina Cirer, retragué, després de quatre anys, la «manca de participació» d'entitats i oposició en la seva elaboració. Amb tot, la batlessa de Palma, Aina Calvo, recordà, després del debat, que el Govern del Pacte ha estat el que ha fet retornar la presència de l'oposició als organismes públics, els mateixos que els conservadors negaren a l'esquerra quan governaven. El portaveu del Bloc, Eberhard Grosske, assegurà que l'any que ve s'iniciarà el camí per a uns «pressupostos participatius» i destacà que els actuals «pretenen posar les bases del canvi». Per contra, el portaveu d'UM, Miquel Nadal, reafirmà que fixen els criteris del pacte. Els pressuposts, segons Calvo, incidiran en la millora dels barris, la neteja, el transport públic i la qualitat de vida dels ciutadans. L'Executiu gestionarà uns comptes propis de 441.315.000 euros amb un increment del 5'46% sobre el 2007.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris