bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Bisbat reconeix un deute d'11,2 milions per la restauració d'esglésies

El Govern encara ha de pagar a l'Església una subvenció de 2 milions

El Bisbat de Mallorca té un deute d'11,2 milions, generat per a la restauració de les esglésies pertanyents a les 150 parròquies que té adscrites, segons informà el vicari episcopal d'Assumptes Econòmics, Joan Servera, i l'administrador diocesà, Gabriel Cortès. El vicari explicà ahir en roda de premsa que, a aquesta quantitat, cal sumar-hi un total de 235.444 euros pels interessos que no han pogut ser liquidats. Servera indicà que aquests interessos responen al retard de la Conselleria d'Educació i Cultura de pagar les quantitats previstes al conveni firmat el 30 de juny del 2006 entre el Govern balear i el Bisbat.

En l'acord, el Govern Matas es comprometé a aportar 11.303.590 d'euros, per a la rehabilitació de 26 esglésies, mentre els 6.552.372 euros restants els havia de posar l'Església. Ara, segons el vicari, el nou Govern ha deixat de pagar les quantitats previstes i la consellera Bàrbara Galmès ha paralitzat les subvencions argumentant que cal revisar el conveni assolit el 2006. En aquest sentit, Servera puntualitzà que «per raons polítiques, el 2006 es canvià el sistema de l'ajut econòmic governamental i se signà el conveni. «Aquesta iniciativa ha portat a l'actual situació d'endeutament per conservació del patrimoni immobiliari, per un total d'11.243.820 euros», assegurà Servera.

El vicari informà també que el Bisbat ha convocat el Dia de l'Església Diocesana, que se celebrarà diumenge que ve, jornada que es convoca des de fa vint-i-tres anys per recaptar fons. Amb aquesta mesura, continuà, el Bisbat pretén fer front «a les múltiples despeses de la diòcesi», entre les quals es compten, entre altres, la reparació d'edificis, els derivats del culte i la catequesi, els seminaris, els mitjans de comunicació i el personal. Servera també recordà que l'Església ha de convocar col·lectes com la del diumenge per no ser suficients els doblers assignats pels ciutadans per al desenvolupament del seu manteniment i de les seves activitats.

No obstant això, el vicari valorà positivament que enguany hagi augmentat l'assignació voluntària del 0,52 al 0,7 per cent en la declaració de l'IRPF i destacà que també s'hauria de recordar que el pròxim any, l'Església està obligada a pagar l'IVA, del qual estava exempta fins ara, en les adquisicions de béns immobles i objectes destinats al culte. Aquest fet, avançà Servera, probablement incrementarà encara més l'endeutament del Bisbat en la conservació del patrimoni eclesiàstic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris