muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Els sindicats de Justícia forcen una reunió amb el PSIB durant la vaga

Segons els convocants més del 80% dels funcionaris no treballaren


Els sindicats de funcionaris de Justícia convocaren ahir una mobilització durant la jornada de vaga per aconseguir millores salarials que culminà amb unes cinquanta persones concentrades davant la seu del PSIB-PSOE de Palma, on els sindicats aconseguiren mantenir una reunió amb dos representants del partit. Segons la portaveu de la plataforma sindical unitària, Maria Antònia Juan, la reunió només serví per fer saber al PSIB la situació dels funcionaris de justícia que, ahir, no reberen cap resposta per part dels 'socialistes'.

Les dades de seguiment de la vaga eren molt contradictòries al final del matí. D'una banda, la Gerència territorial de Justícia assegurà que només feren vaga 228 treballadors dels 770 que estarien convocats. Però segons el CSI-CSIF, la vaga de funcionaris de Justícia fou seguida per més del 80% de la plantilla a les Illes, que en total tindria unes 1.200 persones, segons els sindicats. Independentment de les dades, l'afectació de la vaga fou ahir evident. Als jutjats de Via Alemanya (penals i d'instrucció), no hi acudí ni una tercera part de les persones que acostumen a passar-hi diàriament. I a les instal·lacions judicials de la Gerreria, alguns jutjats, com els del social o els de violència contra la dona, quedaren molt reduïts de personal, segons les fonts sindicals consultades.

La vaga de funcionaris de Justícia fou convocada per un plataforma unitària que aglutina CCOO, UGT, CSI-CSIF i STAJ. Segons les dades de CSII-CSIF, Balears fou la segona comunitat on la vaga tingué més èxit, per darrere de La Rioja i al mateix nivell que Astúries. La principal reivindicació dels sindicats és una millora salarial augmentant a 400 euros els complements específics dels treballadors de les comunitats no transferides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris