nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

La promotora de les Fontanelles estima una indemnització de 100 milions d'euros

L'Ajuntament és el propietari de tot l'espai lliure públic des del mes de febrer d'enguany

L'empresa promotora del centre comercial previst a la finca de les Fontanelles, Aqua Màgica, estima que les indemnitzacions que hauria de pagar el Govern en el cas que decideixi protegir íntegrament aquesta zona de Palma podrien situar-se entorn dels 100 milions d'euros en total. Aquesta valoració està feta prenent únicament com a xifra de referència el valor actual de les escriptures, que ascendeix ja a 72,2 milions d'euros.

Cal recordar que el president del Govern, el socialista Francesc Antich, anuncià recentment la intenció d'aprovar en breu un decret llei de suspensió cautelar de diversos projectes urbanístics, entre els quals es troba les Fontanelles, en espera d'aprovar posteriorment la llei de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears, que serà la llei que servirà per desclassificar de manera definitiva diverses urbanitzacions previstes a Mallorca.

En aquest sentit, i respecte al futur immediat de les Fontanelles, es plantejaven al principi dues possibles alternatives. La primera era impedir la urbanització a la finca ampliant la delimitació de la zona humida protegida, opció que ara està ja pràcticament descartada; i la segona seria que el projecte de les Fontanelles passàs a formar part del projecte global de reconversió de la Platja de Palma, la qual cosa permetria que el centre comercial pogués ser construït en un altre espai, si finalment s'arribàs a un acord entre els promotors i el Govern balear. D'altra banda, des de fa diversos mesos el nou equip de govern, que presideix la socialista Aina Calvo, i els promotors del centre comercial han estat mantenint diverses reunions per parlar sobre el futur de les Fontanelles.

Aquesta finca té una superfície total d'uns 325.000 metres quadrats, dels quals uns 99.000 metres quadrats formen part de la parcel·la d'ús comercial. En aquests moments, l'Ajuntament de Palma és el propietari del 100 per cent de l'espai lliure públic de la finca de les Fontanelles, en concret des del passat 7 de febrer, data en la qual es va escripturar el document. Aquest espai lliure públic té una superfície de 178.059 metres quadrats. Així mateix, està previst destinar 16.963 metres quadrats a equipaments esportius i 31.901 metres quadrats a vials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris