algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una massiva apagada contra el canvi climàtic

Els edificis oficials del Govern, Consell i Cort i entitats com el GOB s'afegiren a la convocatòria i quedaren a les fosques

Amb el lema «Contra el canvi climàtic: Actua ja!», el Govern balear, el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma, el Parlament, el GOB i altres entitats de les Illes, s'adheriren ahir a la convovatòria massiva d'apagada del consum elèctric com a mesura simbòlica contra aquesta «greu amenaça». Des de les 20.00 a les 20.05 tots els llums decoratius de les institucions oficials desconnectaren el seu consum, fins i tot la seu de l'Executiu autonòmic del Consolat de la Mar. D'aquesta manera els edificis públics se solidaritzaren amb la causa, excepte aquells que, per a la cobertura de serveis bàsics, com els hospitals, requerien l'energia per poder funcionar i fer el seu treball.

Cort també quedà a les fosques juntament amb els monuments més emblemàtics de Ciutat, com la Seu i el Castell de Bellver. L'Ajuntament de la capital no apagà els llums de les vies públiques per raons de seguretat pels vianants. De la part Forana, l'Ajuntament de Manacor també s'hi va afegir. L'objectiu d'aquestes mesures és cridar l'atenció de la societat i de les institucions sobre la necessitat de prendre mesures urgents per prevenir el canvi climàtic. Com a exemple, l'apagada general a les Illes suposà reduir 42 tones el diòxid de carboni, cosa que equival a les emissions de quatre persones durant un any. Pel que fa al consum d'energia elèctrica, ahir al vespre descendí un dos per cent a Balears només en els cinc minuts que durà l'apagada.

La reivindicació fou convocada a tot l'Estat per desenes d'organitzacions ecologistes i ciutadanes, conscienciades amb el medi ambient en ocasió a la presentació de l'informe científic de les Nacions Unides sobre canvi climàtic, del 12 al 17 de novembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris