algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Fira gastronòmica i d'animals

Es lliuraren els premis del Concurs morfològic del porc negre

Els animals i els productes tradicionals també varen tenir el seu espai en el Dijous Bo d'Inca i la plaça del Bestiar d'Inca, com cada any, acollí la mostra de tota classe d'animals, que molts dels visitants que ahir rebé Inca no es volgueren perdre. Com ja és tradició, ahir migdia les autoritats lliuraren els premis del XVI Concurs morfològic de porc negre mallorquí, que vol donar a conèixer la raça a més d'estimular els participants perquè la millorin. Així, un exemplar de Tomeu Torres de l'explotació d'Es Morers de Sineu guanyà el primer premi de la categoria de verro, que també s'endugué el guardó a la millor presentació. El ramader Miquel Company, de Tagamanet de Montuïri, guanyà el primer guardó de la categoria de truges i el primer premi de verretell fou per Miquel Rigo, de l'explotació de Son Pau de Porreres. Un exemplar de Guillem Grimalt de Son Durí de Felanitx aconseguí el primer premi en la categoria de porcastres.

D'altra banda, també va ser molta la gent que s'acostà fins a la plaça del Bestiar per contemplar l'exhibició eqüestre. Molts dels que ahir es desplaçaren fins a Inca no es volgueren perdre les ovelles, les cabres, les someres, els coloms, els indiots ni els conills. A més, també hi havia altres animals de raça autòctona com el ca rater, el ca de bestiar i el ca eivissenc. Igualment, alguns animals exòtics atragueren molts curiosos, especialment els més petits, entusiasmats amb els lloros de colors.

Però a part de tot tipus d'animals, autòctons o no, molts dels que s'acostaren fins a Inca també aprofitaren per comprar productes gastronòmics de temporada, com esclata-sangs i olives de tot tipus. Així, en els carrers de darrere de l'Ajuntament tots els que volien podien comprar olives o espècies a l'engròs. I és que la fira del Dijous Bo, a més dels productes que es poden trobar al mercat setmanal del dijous, també ofereix una mostra d'animals que atreu molts de veïns d'arreu de tota l'Illa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris