algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El ple aprova demanar al Govern un institut de secundària al poble

La proposta presentada per les Ampas aconseguí un suport unànime

El ple de l'Ajuntament de ses Salines ha aprovat, per unanimitat, demanar al Govern balear la construcció d'un institut de secundària en el municipi. A instàncies de les associacions de mares i pares del col·legi públic de ses Salines i de la Colònia de Sant Jordi, l'equip de govern -PSOE-UM-NIL- i l'oposició -PP i SEU- van manifestar el seu suport a l'esmentada iniciativa, defensant la necessitat de disposar d'un institut en el municipi, a causa de l'elevat nombre d'alumnes que es té. L'assemblea extraordinària, celebrada el passat 15 d'octubre entre les Ampas, va aprovar traslladar la necessitat de disposar d'un institut al ple i també conèixer el posicionament dels diferents partits davant d'aquesta petició.

De moment, la moció aprovada per unanimitat serà traslladada a la Conselleria d'Educació perquè sigui presa en consideració i estudiada la seva viabilitat. S'ha de recordar que la població del municipi de ses Salines ja supera els 5.000 habitants i que els alumnes que acaben els estudis tant en el col·legi públic de ses Salines com en el de la Colònia de Sant Jordi han d'anar a continuar els seus estudis de secundària a l'institut de Campos. En cas d'aconseguir-se la construcció d'un institut, els alumnes saliners i coloniers milloraran la seva qualitat de vida, igual que els seus pares, ja que així s'evitaran desplaçaments cap als pobles veïns per acabar els estudis obligatoris (ESO) i els dos cursos de Batxillerat.

D'aquesta manera, a la zona de ses Salines ja hi ha instituts de secundària en els municipis de Llucmajor, Campos, Porreres, Felanitx, Manacor i Santanyí; essent ses Salines el darrer poble de la zona sud de Mallorca que no té un institut de secundària propi. En qualsevol cas, ara la proposta aprovada serà enviada a la Conselleria d'Educació i Cultura, però pel fet de disposar del suport unànime de tots els partits polítics de ses Salines sembla que serà debatuda ben aviat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris