algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Pacte supera l'escull eivissenc i la llei proteccionista està gairebé llesta

No s'espera que les mesures s'aprovin avui sinó la setmana vinent

Les negociacions al voltant de la llei de mesures urgents en protecció del territori, així com del decret de suspensió cautelar que l'ha d'acompanyar, estan en la recta final. Ahir es deixaren gairebé tancats els serrells que afectaven Eivissa i avui es mantindran noves reunions en què es poliran les diferències, la majoria tècniques, que encallaven el projecte a Mallorca. En qualsevol cas, l'aprovació del projecte, ajornada la setmana passada, no s'espera que es produeixi en la reunió del Consell de Govern d'avui sinó en el de la setmana vinent, perquè l'acord encara no és total. L'escull que s'ha pogut salvar ja, i que fins ara havia generat complicacions, és el que afectava la intensitat de protecció de les zones d'Eivissa, negociada amb el seu Consell i algun ajuntament afectat.

Per la particular dispersió de nuclis urbans, a la pitiüsa major no es prohibirà l'edificació en zones ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès), com s'havia previst inicialment. El que s'ha acordat finalment és augmentar fins a 200.000 metres quadrats la superfície mínima per poder construir en aquestes zones. Durant l'anterior legislatura, el Govern del PP reduí aquesta superfície mínima a 50.000 metres quadrats. Dins les zones a protegir a les Pitiüses, el Govern podria incloure en la suspensió cautelar el projecte de construcció d'un càmping a Can Marí, a Formentera, després que els socialistes d'aquesta illa així ho hagin demanat.

Per la seva banda, el PP insistí ahir que l'actuació del Govern respecte a les mesures de protecció del territori, que els populars lliguen amb la llei prevista per permetre la construcció en sòl rústic, «afavoreixen l'especulació». El portaveu dels populars, Miquel Ramis, considerà que quan es tracta de mesures territorial existeix l'«axioma clar» que no es coneguin fins que són aprovades amb la finalitat d'«evitar que es puguin prendre mesures perquè no afecti la seva aplicació». Considerà que el fet que s'hagin fet públics el nom d'algunes de les zones a protegir respon a la «manca de cohesió i confiança» entre els diferents partits del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris