muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

El president d'Air Europa optarà a la compra d'una part de l'aerolínia Iberia

Juan José Hidalgo forma part d'un consorci d'empresaris que llançaran una oferta en breu

L'adquisició d'Iberia és una operació atractiva, com demostra l'interès que ha despertat entre diferents empreses i empresaris nacionals i internacionals. Ahir va tocar el torn a Juan José Hidalgo, el president del grup turístic Globalia -amb seu a Mallorca-, forma part d'un consorci que prepara una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre el cent per cent d'Iberia. El preu indicatiu de l'oferta oscil·la entre els 3,60 i 3,90 euros per títol, segons comunicà l'aerolínia de bandera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Hidalgo ja havia expressat fa pocs mesos en un acte fet a la seu de Globalia a Llucmajor el seu interès per Iberia. «De l'aerolínia m'agrada tot», assegurà.

La seva participació a Iberia -de prop del 10 per cent, segons algunes fonts- tindria un caràcter netamente inversor. Seria només soci financer, a títol personal i no intervendria en la gestió. El consorci el lidera el fons de capital risc Gala Capital, controlat per Jaime Bergel, expresident de Merrill Lynch España, i Carlos Tejera, antic soci de Mckinsey i representant de Towerbook Capital Partners. A més hi ha altres fons com Omega Capital, d'Alicia Koplowitz i Inver-avante, de Manuel Jove, expresident de Fadesa; també hi ha diverses caixes d'estalvis regionals encapçalades per la Bilbao Bizkaia Kutxa (BBK), que presideix Xabier de Irala, expresident d'Iberia.

Els inversors han sol·licitat a l'aerolínia l'accés a informació fiscal, operativa, legal i comptable de la companyia i calculen que el procés d'anàlisi i valoració addicional podrà ser realitzat en un termini de quatre setmanes. Una vegada acabat aquest procés, el grup inversor estaria en disposició de presentar una oferta per Iberia «en un termini molt breu de temps», segons un comunicat de Gala Capital. L'oferta se suma a la proposta liderada per Texas Pacific Group (TPG) i British Airways (BA), a més dels fons espanyols Vista Capital, Ibersuizas i Quercusia, que preveu llançar la seva OPA a final de novembre o a principis de desembre, a un preu indicatiu de 3,60 euro per acció

Per altra banda, Hidalgo participa amb un 25 per cent, també a títol personal, en una companyia aèria a la República Dominicana en la qual l'Estat del Carib té una participació del 40 per cent. L'aerolínia, denominada Air Dominicana, començarà a operar l'abril del 2008 des de Punta Cana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris