muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Govern diu que «no farà falta» pagar als promotors per les desclassificacions

No obstant això, el PP revela que hi ha una partida pressupostària oberta per fer-ho

68894

El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, comparegué ahir al Parlament per expossar els seus pressuposts. Foto: M.À.C.

El Govern no preveu haver d'afrontar el pagament d'indemnitzacions fortes per la desclassificació de terrenys urbanitzables en zones d'especial interès natural i paisatgístic. Aquesta actuació està recollida en l'avantprojecte de llei de mesures urgents de protecció del territori que el Pacte intenta tancar aquests dies, per a la seva aprovació imminent. El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, assegurà ahir que «no farà falta» indemnitzar els promotors d'aquestes urbanitzacions. En un debat mantingut al Parlament amb la diputada del PP Mabel Cabrer, Vicens explicà que «tècnicament no es tractarà de desclassificacions, sinó de reclassificacions».

En alguns casos, la fórmula que preveu l'avantprojecte de llei significa impedir la construcció en determinades zones ampliant la delimitació d'actuals àrees naturals d'especial interès (ANEI) i d'àrees rurals d'interès paisatgístic (ARIP). No obstant això, Vicens, durant la compareixença al Parlament per explicar els pressuposts de la seva conselleria per a 2008, no contestà a Cabrer sobre la finalitat d'una partida oberta -en principi just amb sis euros- amb el títol de «desclassificació de sòl urbanitzable». La diputada popular acusà l'Executiu d'actuar així pel fet de no tenir avaluat el cost de les desclassificacions, que donà per suposat, i també d'actuar de manera «irresponsable» per haver filtrat els noms d'algunes urbanitzacions, cosa que «permet als promotors començar a demanar llicències per consolidar els seus drets urbanístics».

Vicens declinar confirmar fins i tot «si hi haurà desclassficacions o si estan decidides», i que per a això «no tenim per què fer cap previsió pressupostària». El conseller contestà també a Cabrer que «li assegur que la llei no és fum» i que, entre altres mesures, «permetrà derogar l'urbanisme a la carta que feia el PP». Quant a la zona humida de les Fontanelles, inclosa a l'avantprojecte, Vicens manifestà després de la compareixença que l'Executiu, com també l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca, treballen en una solució que «permeti respectar el seu interès mediambiental».

Aquest diari informà ahir que en el cas de les Fontanelles la fórmula que s'estudia és la de traslladar l'edificabilitat prevista a la zona, per la qual cosa els promotors ja disposen de llicències, per mitjà de les actuacions del Pla de reforma de la Platja de Palma, que han de servir per esponjar i reconvertir. En qualsevol cas, el conseller assenyalà ahir que «cada dia és més evident que es tracta d'un espai amb valor ambiental que, de cap de les maneres, no s'hauria de danyar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris