algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Balears transmet cultura amb Paco de Lucía

L'artista fou el protagonista del canvi de rumb en la promoció de les Illes a la fira de Londres

La celebració del dia de Balears a Londres va tenir un caire molt diferent al de les darreres fires. Acostumats a models, actors i joves tennistes, que transmetien un missatge poc apassionat i molt dirigit, ahir les paraules de Paco de Lucía van emocionar i van convèncer. L'artista va fer un discurs escrit per ell mateix amb el qual, amb tota naturalitat, explicava com ell i la seva família havien triat Mallorca per viure-hi. «Va ser una decisió que va canviar tota la meva vida. A l'Illa he trobat la màgia i la inspiració per treballar. Allà, hi he trobat la pau, la serenitat i l'assossec que havia cercat durant anys», afirmà.

La seva relació amb Balears havia començat a Eivissa, on passava temporades vivint «en tendes davall els pins» amb amics. Va visitar Mallorca i s'allotjà a s'Horta fa cinc anys a casa d'un amic, Bernat Amengual, i poc després decidí comprar una casa a prop de Campos. Ara en cerca una altra a Palma perquè els seus fills, una nina i un nin, van a escola a Ciutat. Aquests «ja no van haver de cercar el paradís, perquè hi han nascut», afegí. És cert que l'estand de les Illes no va estar tan ple com en altres ocasions, tot i que s'omplí, però les preguntes dels periodistes estrangers al guitarrista o a les autoritats es referien a temes turístics i d'interès per a les Illes, a diferència d'altres ocasions.

A més, es visqueren situacions curioses. Paco de Lucía acabà tocant la guitarra que una de les cambreres de la cafeteria de l'estand de Balears li donà perquè l'hi signàs, mentre ella cantava. El guitarrista va agradar més fins i tot que Claudia Schiffer o Michael Douglas; només Rafel Nadal es troba també entre els preferits. L'altra gran diferència d'ahir era el motiu de la presentació. L'artista donava a conèixer un nou catàleg d'arts escèniques per al 2008 en què s'apleguen tots els esdeveniments de dansa i música que tindran lloc a les Illes. En aquest sentit, Paco de Lucía afirmà que les Balears tenen «una base cultural de segles que es pot sentir als pobles, en els festes i en la gent».

En la seva intervenció, el conseller de Turisme, Francesc Buils, va destacar que les Illes són més que sol i platja i que s'han de mostrar tal com són «amb cultura, història i una forta personalitat mediterrània». Per la seva banda, el president Francesc Antich convidà tothom a conèixer «l'altra cara de Balears». Cal recordar que la promoció de l'artista no acaba amb la seva presència a Londres, sinó que té previst fer un concert al Palma Arena l'11 de gener.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris