muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El PP exigeix aturar la urbanització de Can Domenge que ells aprovaren

Reclama al Consell que la suspengui fins que els jutges decideixin

El PP pretén ara que el Consell suspengui temporalment el procés d'urbanització previst al solar de Can Domenge, uns terrenys que s'adjudicaren l'anterior legislatura a través d'un concurs aprovat amb el vot a favor dels consellers insulars populars i també dels d'UM. Els conservadors, que han presentat una moció en aquest sentit al proper ple de desembre, reclamen la suspensió temporal del contracte i de l'efectivitat de la prestació deguda pel contractista, la UTE formada per Ferratur i Sacresa, fins que quedi judicialment aclarit el procés d'adjudicació d'aquest solar. Basen la seva petició en una resolució de la secció segona de l'Audiència Provincial que rebutja el recurs presentat per l'expresidenta del Consell, Maria Antònia Munar, a la querella interposada per una de les promotores que perdé el concurs, Núñez i Navarro.

Tot i que la resolució no planteja que s'hagi de suspendre el procés, el PP diu que és millor aturar-lo ara, abans d'urbanitzar els terrenys. Així, segons els populars, una decisió judicial desfavorable per a la institució tendria menors costos públics, perquè les indemnitzacions que es derivarien no serien tan quantioses. Font recalcà que la seva proposta respon a una «decisió responsable» i té en compte que els consellers populars votaren a favor de l'adjudicació. Amb tot, apuntà que el PP votà «de bona fe» i d'acord amb informes tècnics favorables. Per tant, «el responsable seria qui ha fet els informes».

El popular tornà a llançar un envit al Bloc i l'instà a votar a favor de la seva proposta recordant que la coalició obrí un contenciós contra el concurs d'adjudicació de Can Domenge. Font passà a la crítica i considerà «tribal i irresponsable» l'actitud del Bloc, que canvia d'idea per una «cadira». També es referí a l'oposició de la presidenta Francina Armengol i afirmà que «ara té l'oportunitat de prendre una decisió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris