muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Educació invertirà 2 milions per fer la reforma del col·legi públic Es Cremat

Les obres començaran en acabar el curs escolar i després de 4 anys de reivindicacions

94672

La reforma integral d'Es Cremat s'iniciarà una vegada acabat el curs escolar. Foto: G.M.

GUILLEM MAS. Vilafranca.
Després de quatre anys de reivindicacions, la Conselleria d'Educació invertirà 2 milions d'euros en un projecte de reforma integral del col·legi públic Es Cremat, atès el seu ruïnós estat de conservació. Fonts de la Conselleria han informat Diari de Balears que les obres podrien començar una vegada acabat el present curs escolar 2007-2008, ja que per al departament de la consellera Bàrbara Galmés, la reforma integral d'Es Cremat és un projecte prioritari.

Els tècnics del departament d'Educació estan treballant en el projecte bàsic, que preveu la conservació tant de l'estètica de la façana com del claustre interior. S'ha de recordar que l'edifici del col·legi Es Cremat és catalogat i forma part de les infraestructures educatives que es construïren en temps de la República, concretament l'any 1931. Les obres comportaran una redistribució de les aules amb vista a al curs vinent. Així, se sospesa la possibilitat que els alumnes ocupin dependències municipals fins que no concloguin les feines de reforma del col·legi.

Per tant, tot suggereix que serà dins l'estiu de l'any que ve que comencin les esperades obres de reforma de tot l'edifici. La confirmació de la reforma del col·legi ha estat molt ben acollida pel batle, Jaume Sansó. Així, ha manifestat que «després de quatre anys de reivindicacions de la societat educativa i de l'Ajuntament per aconseguir la seva reforma, finalment ho hem aconseguit», i recordà que «el PP no ens va escoltar ni va voler que avançàssim els doblers per a l'obra, en una prova més del dèficit històric d'inversions al poble».

La humitat i el pas del temps han provocat que l'escola actual es trobi en molt mal estat de conservació. El 2004, l'Ajuntament va haver de realitzar obres a la teulada, la humitat de la qual afectava tota l'estructura de l'edifici. Tot plegat, ha fet que durant els darrers anys els pares i mares dels alumnes i els responsables municipals s'hagin mostrat molt sensibles al fet que els nins i nines de Vilafranca hagin d'anar a escola al col·legi Es Cremat, a causa del seu estat pèssim de conservació.

En el ple de l'Ajuntament de Vilafranca, que va ser dimarts a vespre, s'aprovà per unanimitat donar suport a una proposta de l'Apima del col·legi d'Es Cremat, en la qual es demana celeritat a la Conselleria d'Educació per dur a terme les obres. Davant l'anunci d'Educació, tot indica que l'inici de la reforma integral d'Es Cremat serà una realitat una vegada acabat el curs escolar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris