nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Un Dimecres Bo amb molta participació

Les principals autoritats de la ciutat inauguraren ahir la fira de les fires que es viurà avui a Inca

62162

La imatge recull l'animació d'ahir a la nit, intens pròleg del que serà la jornada d'avui.

Un any més, la ciutat d'Inca està a punt de viure el seu dia més esperat. Des de primera hora d'ahir, la ciutat de la pell era un trull d'anar i venir de gent preparant la fira de les fires: el Dijous Bo. Els principals carrers de la ciutat estaven tallats al trànsit i ja es respirava l'ambient de festa que perdurarà durant tot el dia d'avui. Encara que la fira pròpiament dita se celebra avui, les principals autoritats de la ciutat, encapçalades pel batle, Pere Rotger, ja van realitzar ahir horabaixa l'acte d'inauguració del Dijous Bo, que enguany porta el lema «Tots els camins et duen a Inca».

Més de 600 expositors es van muntar durant tota la jornada d'ahir i es van repartir entre els més de 60 carrers que avui estaran tancats al trànsit. En total, els visitants que durant aquest dijous vagin a Inca podran recórrer uns vuit quilòmetres de fira i contemplar les diferents mostres que cada any omplen els carrers de la ciutat durant aquesta festivitat. Però ahir horabaixa, els més previsors ja van poder recórrer les exposicions i els estands que ja estaven muntats, i així van evitar el col·lapse de gent que viurà avui el Dijous Bo. El batle i els diferents regidors de l'Ajuntament, acompanyats pel conseller de Mobilitat del Govern balear, Gabriel Vicenç, i la consellera d'Indústria, Comerç i Energia, la inquera Xisca Vives, també van començar ahir horabaixa el seu particular recorregut per la fira i van visitar les diferents exposicions i mostres que ja havien obert les seves portes.

Com no podia ser d'una altra manera, Pere Rotger i la resta de regidors d'Inca es van donar un bany de multituds per la ciutat que governen i van saludar tots els vianants que passejaven per la ciutat, orgullosos de ser els protagonistes de Mallorca durant aquest esdeveniment. En aquest sentit, Rotger va manifestar que «la celebració del Dijous Bo és quan obrim les portes de la ciutat a tot Mallorca i volem que Inca es converteixi en l'expositor de l'Illa». Respecte al temps que farà, el batle de la ciutat va resar perquè no plogui durant la jornada d'avui, «encara que estam en la tardor i fa el temps normal d'aquesta època de l'any i el Dijous Bo supera totes les pluges».

El recorregut de les autoritats començà a les 17.30 hores davant de l'ajuntament i continuà per les principals galeries d'art de la ciutat. Una hora més tard, la comitiva inaugurà la mostra de comerços de la plaça Llibertat que ha organitzat l'Associació de Comerciants d'Inca. I després de voltar per la ciutat, lliuraren el premi del XIX Certamen de Pintura Dijous Bo 2007.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris