nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Manera augmentarà el control sobre el deute de les empreses públiques

Farà un seguiment mensual per controlar l'execució del pressupost

La Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació posarà en marxa l'any que ve una sèrie de mesures per tal d'augmentar el rigor en l'execució dels pressuposts de la Comunitat i, de manera especial, en la gestió dels recursos i l'endeutament de les empreses públiques i altres organismes dependents. Durant la seva compareixença en el Parlament per explicar els comptes de la seva conselleria per al 2008, Carles Manera avançà que per a aquest objectiu de «marcar eficàcia i eficiència» respecte al que considerà «pirotècnia pressupostària» de l'Executiu anterior, es farà un seguiment mensual extensiu a totes les unitats de despesa del Govern.

El conseller explicà que es posarà «especial èmfasi» en la «tutela i racionalització» del finançament de les empreses públiques i que aquests organismes estaran sotmesos a un «major control» sobre el seu endeutament.Precisament ahir aquest diari informà que el Banc d'Espanya situa les Balears com la cinquena comunitat autònoma amb les empreses públiques més endeutades, i que només durant els tres darrers mesos del seu mandat, el Govern de Jaume Matas (PP) incrementà aquest deute amb 179 milions d'euros.

Entre d'altres mesures que Manera avançà per fer efectiu un major rigor pressupostari, hi ha la posada en marxa d'un pla de modernització del sistema de control i fiscalització, que segons digué el conseller descentralitzarà aquesta tasca per tenir un contacte més directe amb els diferents departaments del Govern. També es posarà un funcionament una base de dades única sobre les subvencions i ajudes atorgades en tot l'àmbit de la Comunitat. Respecte als comptes estrictes de la seva conselleria, Carles Manera insistí de manera especial que el 43,1% dels 65,8 milions de pressupost total del departament es destinarà a un «important impuls» a diferents polítiques i projectes de recerca, desenvolupament i innovació tecnològica (R+D+I).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris