algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Educació estudia abonar el cost dels llibres a través dels ajuntaments

La Conselleria signaria acords puntuals de gestió amb els consistoris

La Conselleria d'Educació i Cultura planteja que l'abonament per la compra de llibres de text de primer i segon curs d'Educació Primària es realitzi a través dels ajuntaments de l'Arxipèlag, que seran els organismes encarregats de gestionar el pagament directe als pares per l'import dels exemplars que han adquirit per a aquest curs 2007-2008. Així, fonts de la Conselleria d'Educació van assenyalar que el sistema de pagament s'està perfilant en aquests moments i posteriorment quedarà reflectit en «acords i convenis puntuals amb cada consistori».

Sobre això, van assenyalar que el pagament d'aquestes subvencions respon a una mesura «transitòria i excepcional» a causa que quan es va posar en marxa el programa de gratuïtat de llibres de text, mitjançant el sistema de préstecs i reutilització, molts centres escolars ja havien elegit el material didàctic «sense pensar si era reutilitzable o no». Així, les mateixes fonts van precisar que «la intenció de la Conselleria que dirigeix Bàrbara Galmés és «liquidar les quantitats corresponents als alumnes empadronats en cada municipi», i va concretar que en el cas de l'Ajuntament de Palma l'acord «està pràcticament tancat».

D'aquesta manera, es pretén aprofitar els mecanismes que estan funcionant per liquidar aquesta ajuda que concedeix Cort per la compra de llibres del cicle d'Educació Infantil i Primària, mentre que la Conselleria, per la seva part, allò que farà serà una transferència per l'esmentat concepte. Alhora, es treballa amb la resta d'ajuntaments per establir convenis similars per poder liquidar aquestes ajudes, les partides de les quals estan assignades en els pressuposts de la Conselleria d'Educació per a l'any que ve.

Quant a aquest finançament, es preveu invertir en l'aplicació del seu model de gratuïtat dels llibres de text un total d'1,5 milions d'euros per a aquest primer curs d'aplicació. El sistema desenvolupant pel Govern preveu que durant el segon semestre del curs 2007-2008 les famílies podran començar a recuperar els diners de la compra dels llibres. Des de la Conselleria es recordà que els pares són els que han de demanar aquests ajuts, per la qual cosa els pares han de presentar les factures de compra d'aquests materials escolars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris