algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Thomas anuncia un pla de xoc per a les urgències de Son Dureta

El servei del centre disposarà de tres noves consultes i vuit llits més

El conseller de Salut, Vicenç Thomas, anuncià ahir en el Parlament un pla de xoc per a les urgències de l'hospital de Son Dureta. Aquest pla està motivat per les condicions d'atenció, pressió assistencial i de treball dels professionals que es pateixen en l'actualitat en el centre sanitari. Thomas explicà que «la pressió assistencial, en ocasions, col·loca en condicions poc recomanables els pacients i professionals que han d'atendre'ls».

Per altra part, les limitacions d'espai de la zona d'aquest servei agreugen les molèsties i provoquen una pèrdua de la intimitat necessària per a la majoria dels pacients, «agreujada quan es combina amb la manca de llits, fet que provoca l'aparició de la indesitjada imatge dels llits als passadissos», afirmà el conseller de Salut. Per aquest motiu, anuncià que executaran millores estructurals que permetran disposar de tres noves consultes a urgències i de vuit llits més per aquest servei. A aquestes mesures s'afegiran, segons explicà Thomas, millores en els circuits interns que facilitaran la resolució perquè la resposta de les urgències sigui sempre la més adequada i àgil possible.

A tot això, s'han de sumar noves polítiques de contenció i per aquesta raó s'estudiarà l'afluència a les urgències hospitalàries, amb la potenciació del paper de l'atenció primària i del 061, i fent algunes accions destinades als ciutadans a fi que «s'utilitzin de manera més responsable els serveis d'urgències hospitalaris» assenyalà el responsable de Salut. Vicenç Thomas va explicar que durant l'any passat en el conjunt de Son Dureta es varen atendre un total de 134.375 urgències, de les quals 97.502 varen ser ateses al pavelló general, en el qual s'atén els pacients adults.

Aquesta dada representa que cada dia més de 350 ciutadans varen fer ús del servei d'urgència de l'hospital, una mitjana de 47 pacients dels quals varen requerir ingrés al centre sanitari. Segons la Conselleria, l'obertura enguany de l'hospital d'Inca suposarà que es produeixi una lleugera baixada, uns 4.000, en el nombre de pacients atesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris