algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Urbanisme del Consell atorga l'interès general a dues empreses agrícoles

Tant s'Esplet com Illacamp podran ampliar i millorar les seves instal·lacions actuals

La Comissió Insular d'Urbanisme del Consell concedí divendres l'interès general a les societats agrícoles de transformació (SAT) S'Esplet i Illacamp, ubicades a sa Pobla. Encara que l'interès general per a aquestes dues empreses tenia un informe desfavorable dels tècnics del Consell, els polítics aprovaren per unanimitat la concessió d'aquesta figura urbanística, que permet legalitzar determinades indústries situades en sòl rústic. La notícia ha omplert de satisfacció els responsables d'aquestes dues empreses, que es dediquen sobretot a comercialitzar patates, i que coincideixen que aquesta figura els dóna «autorització» per dur a terme plans d'expansió.

Així, d'una banda el president d'Illacamp, Gabriel Crespí, explicà que des que aquesta societat obrí les seves portes a la carretera de Llubí, l'any 1999, se n'havia sol·licitat l'interès general a la institució insular. «L'any passat, quan Francesc Antich visità la nostra empresa, ja li formulàrem aquesta petició, i estam contents que finalment s'hagi complert. «Exportam entre 15 i 20 milions de quilos de patata cada any, i ara tenim pensat instal·lar cambres frigorífiques, que ens permetran invertir més en patates preparades i refrigerades», assegurà. A més, detallà que a partir d'ara Illacamp treballarà per unificar l'empresa, que té una nau llogada al polígon de Can Tro i que ocupa directament devers 30 persones.

Així mateix, Crespí recordà que des de 1999 s'ha fet feina amb l'objectiu d'aconseguir la legalitat urbanística. «Haguérem de formular al·legacions a les Normes Subsidiàries de sa Pobla, perquè inicialment aquesta era una àrea de transició. Sense l'interès general sabíem que podríem haver tingut problemes en qüestió d'inspeccions», afegí. Segons el gerent de la societat agrícola S'Esplet, Joan Company, la concessió de l'interès general «permetrà culminar l'expansió d'aquesta societat agrària». «Durant l'època d'exportació, treim entre 500 i 600 tones diàries de patata i per això necessitem ampliar els magatzems, perquè des de fa ja dos anys hi ha moments de màxim de feina en què hem hagut de deixar patates a l'aire lliure, cosa que ens perjudica,» sosté.

Fa tres anys que S'Esplet demanava l'interès general per a les seves naus. Actualment, pels voltants d'aquesta empresa es du a terme, a més, la dotació de serveis, que permetrà que el tràfec de camions que genera aquesta societat sigui més segur. S'Esplet, de fet, ja fou ampliada l'any 2001, però el creixement constant de la producció obliga a fer-ne una nova reforma. Els responsables de s'Esplet i d'Illacamp coincideixen que l'augment de la producció i l'especialització són el camí a seguir per les empreses agrícoles de l'Illa, afectades pels costs de l'insularitat i per marges de benefici cada pic més estrets i que estan en mans de distribuïdores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris