muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

El fiscal Carrau demana una còpia del planejament urbanístic a la Sala

Les normes foren aprovades pel PP poc abans de les eleccions

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha demanat a l'Ajuntament de Campos una còpia de les Normes Subsidiàries de la localitat, a més de tota aquella documentació que hi hagi a la Sala relacionada amb la confecció del planejament urbanístic. En un document registrat ahir a l'Ajuntament de Campos i signat el dia abans, el fiscal Juan Carrau Lladó demana al batle de l'Ajuntament, Guillem Ginard (UM), que li remeti «en el termini més breu possible» una còpia certificada o compulsada del planejament que aprovà l'anterior equip de govern del Partit Popular, a les acaballes del mandant passat. En el seu escrit, Carrau especifica que la documentació que reclama «s'haurà de lliurar en mà als membres de la Policia Judicial portadors del present ofici».

S'ha de recordar que l'aprovació provisional de les Normes Subsidiàries de l'Ajuntament de Campos, per l'anterior equip de govern del PP, partit pel qual era batle Andreu Prohens, es va veure envoltada per la polèmica. El portaveu d'UM i ara batle, Guillem Ginard, advertí que les noves normes eren «il·legals» perquè l'Ajuntament «incorre en un delicte de falsedat de document públic». Tal com publicà aquest diari el 27 de març de 2007, Ginard assenyalà que el planejament aprovat pel PP i Convergència Campanera era «legalment nul, ja que no inclou els informes de secretaria corresponents» i , a més, no s'havia respost a les al·legacions presentades.

Les presumptes «il·legalitats» que arrosegen aquestes Normes Subsidiàries tenen a veure amb aspectes del litoral. De fet, el document no inclogué el preceptiu informe de la Demarcació de Costes. Aquest fet també fou denunciat per UM, que advertí que les normes s'aprovaren inicialment sense el preceptiu informe de Costes. Posteriorment, quant aquest escrit arribà, va ser desfavorable. Ara, el fiscal Juan Carrau ha reclamat una còpia de tota la documentació, però de moment no ha transcendit si el motiu són aquestes irregularitats denunciades des del primer moment o perquè ha detectat altres presumptes irregularitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris