algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Trobada a la Colònia de Sant Pere una altra llanxa que transportà haixix

La desembarcada es va fer de nit i la Guàrdia Civil cercà ahir els narcotraficants

Més que porta d'entrada de l'haixix, Mallorca sembla últimament un portó al mar Mediterrani per als narcotraficants. Ahir es descobrí una altra llanxa que quedà embarrancada en la Colònia de Sant Pere carregada d'haixix. Els implicats aconseguiren descarregar la droga, però deixaren la llanxa al costat de mig centenar de bidons de benzina. Es tracta de la tercera desembarcada en cinc dies. La troballa de l'embarcació, en una cala coneguda com s'Estanyol, entre la Colònia de Sant Pere i Son Serra de Marina, es dugué a terme ahir al matí, de forma casual. Un estranger que passejava per la platja reparà en l'embarcació, de més de dotze metres d'eslora i dotada de tres potents motors.

L'home alertà de la presència de la llanxa i es posà en marxa un gran dispositiu policial, coordinat per la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Manacor. Quan els agents arribaren trobaren que la llanxa colpejava contra les roques i al costat d'ella, escampats al mar, hi havia desenes de bidons de color blau amb benzina. Els investigadors creuen que la desembarcada es va fer de nit i que la droga (uns 3.000 quilos, segons les primeres estimacions) fou descarregada aprofitant l'absència de llum. Tanmateix, la llanxa s'apropà massa a la costa i el fort onatge va fer que quedàs encallada. Les suposicions apunten que els narcotraficants es posaren nerviosos i intentaren infructuosament tornar a posar en funcionament la nau, sense èxit.

El fet que portassin una cinquantena de bidons amb benzinaa deixa ben clar que la seva intenció era tornar al Marroc aquella mateixa nit, per planificar la següent desembarcada. Els investigadors han localitzat algunes proves que poden ser de rellevància per localitzar els implicats, però ahir horabixa encara no s'havien practicat detencions. Es tracta de la tercera desembarcada coneguda en els últims cinc dies, encara que en aquesta ocasió no s'ha intervingut la càrrega. Divendres es precintaren 3.000 quilos d'haixix a Portocolom, dissabte, uns 4.500 més a Sant Telm i ara li ha tocat el torn a la Colònia de Sant Pere. La Guàrdia Civil està multiplicant els esforços perquè la presència de llanxes rondant per les costes mallorquines no sigui una mica habitual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris