muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

El Govern obligarà menjadors i bars escolars a incloure productes autòctons

A partir del pròxim curs serà un dels requisits per accedir a l'explotació d'aquests serveis

«Menys pastisseria i menys patates de bossa. Menjar sà per gaudir de bona salut». Aquesta serà la tònica habitual en els col·legis. Amb l'objectiu d'apostar per la dieta mediterrània i potenciar el consum dels productes autòctons, el Govern balear impulsa un important pla que es posarà en marxa el pròxim curs. Els menjadors escolars, així com els bars dels instituts, hauran d'incloure en els menús destinats als alumnes, productes agroalimentaris procedents de les Illes. Aquest serà un dels requisits imprescindibles per poder accedir a l'explotació dels menjadors escolars.

Així ho va anunciar ahir la consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, juntament amb la consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer. Va ser en el transcurs de la presentació de la campanya «Els aliments de les Illes Balears a les Escoles» que va tenir lloc ahir al matí en el col·legi públic Es Canyar de Manacor. En aquest projecte hi participen les conselleries d'Educació, Agricultura i Sanitat i Consum. Galmés va destacar que «es posa en marxa per coherència un pla per regular els usos dels menjadors escolars que permeti reforçar la presència dels productes agroalimentaris de les Illes. Cal impulsar la implantació d'una dieta mediterrània amb productes de la nostra terra. Hem d'acostumar els escolars des de petits a menjar sà».

Així ambdues conselleras es van mostrar d'acord en la importància de menjar bé. «Menjar sà és també una manifestació cultural, de la mateixa manera que els nostres productes agroalimentaris són una part essencial de la nostra cultura», explicava Galmés. També van recordar que un bon rendiment escolar passa per adquirir uns bons hàbits alimentaris.

Els alumnes de sisè B d'Es Canyar de Manacor varen participar en una degustació de productes alimentaris per diferenciar els autòctons d'aquells que no ho eren així com conèixer els seus ingredients. Així van poder degustar pa amb oli i coca de garrova. La campanya de divulgació dels productes de les Illes consisteix en xerrades informatives i en aquestes degustacions. Ahir en el col·legi d'Es Canyar, a part de les conselleres Barbara Galmés i Mercè Amer, també van assistir a una representacion de pagesos i productors: Josep Oliver, president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, Josep Magraner, gerent de l'Associació de Forners i Pastissers i els productors destinats a l'agricultura ecològica, Biel Oliver i Catalina Mascaró.

La novetat d'enguay és una unitat didàctica de la producció agrària ecològica que s'entrega als infants. Són cinc llibrets que presenten els productes: oli, formatge, sobrassada, ensaïmada i agricultura ecològica, des de diversos aspectes, història, receptes i jocs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris