algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Educació disposa d'un pressupost de més de 801 milions d'euros per a 2008

La Conselleria destinarà 49,8 milions a noves inversions, entre les quals el projecte d'escoletes

La Conselleria d'Educació i Cultura gestionarà per a 2008 un pressupost de 801,8 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 15,39% respecte de l'exercici anterior. En conjunt, la inversió que farà aquest departament l'any que ve arriba a 49,8 milions d'euros, cosa que suposarà un augment del 53,32% respecte dels 32,4 milions de 2007. Les inversions principals aniran destinades a la creació i ampliació d'escoletes, on es destinaran 3 milions d'euros. Dues accions més de millora obtindran una inversió important: 650.000 euros per crear una xarxa informàtica de gestió dels serveis de la Conselleria; i 730.000 per a la millora d'equipaments docents, material didàctic, mobiliari i equips informàtics.

La Secretaria General gestionarà l'any que ve un total de 64,3 milions, dels qual en destinarà 27,1 milions a despesa de personal d'administració general i de serveis. La partida dedicada a transport escolar arribarà a 7,7 milions, als quals s'afegiran 1,4 milions per als acompanyants que reforçaran la seguretat d'aquest servei. Així mateix, es destinarà més d'un milió d'euros a regularitzar la situació dels auxiliars tècnics educatius. D'altra bandas, l'Institut de Qualitat i Avaluació disposarà de 54.265?, el Consell Escolar de les Balears tindrà una partida de 190.241? i el futur Institut per a la Convivència i l'Exit Escolar rebrà 28.840 euros.

La Direcció general d'Administració, Ordenació i Inspecció gestionarà 4,6 milions d'euros, dels quals 2,6 milions es destinaran al programa de tecnologies de la informació i de la comunicació. Per la seva banda, la Direcció General de Formació Professional i Aprenentatge Permanent gestionarà 8,3 milions d'euros, dels quals se'n reservaran 714 per a inversions en mobiliari, estris i equips de formació. Pel seu costat, la Direcció General d'Innovació i Formació del Professorat disposarà d'un pressupost de 4,2 milions d'euros, dels quals 3 milions seran per al seu programa d'Innovació, mentre que 1,2 seran per a la formació del professorat.

Aquest departament dedicarà 1,5 milions a la posada en marxa del programa de reutilització de llibres de text en el primer cicle de Primària i a Educació Especial. Un dels capítols més importants correspon a la Direcció General de Personal Docent, que gestionarà 448,6 milions d'euros per al pagament de personal docent, un 12,7% més respecte de l'any passat. Quant al manteniment de centres escolars, la Direcció General de Planificació i Centres de la Conselleria dedicarà 9,6 milions al manteniment dels públics i 18,26 milions al funcionament dels concertats durant l'any 2008. L'Ibisec gestionarà un pressupost de 31 milions d'euros. Concretament, la transferència corrent d'aquesta empresa pública arribarà a 7,1 milions d'euros, un augment del 113,5% respecte de 2007.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris