algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Empresaris de Navarra i Saragossa pagaven el tràfic d'algerians a l'illa

La Guàrdia Civil investiga ara com finançaven les rutes als irregulars

La Guàrdia Civil investiga ara els empresaris de Saragossa i Navarra implicats en el finançament d'una xarxa d'immigració il·legal, desarticulada aquest cap de setmana, que es dedicava a organitzar i facilitar l'arribada de pasteres des de la província algeriana de Dellys fins a les Illes Balears. El delegat del Govern, Ramon Socias, explicà ahir la denominada «operació Kaskai» després que dissabte sortís a la llum pública l'existència d'aquesta màfia que es beneficiava a costa del tràfic humà. Socias aprofità per destacar l'eficàcia del bon funcionament dels Sistemes Integrals de Vigilància Exterior (SIVE), els radars costaners que controlen l'arribada d'immigrants irregulars i el narcotràfic, a l'hora de contribuir al desmantellament d'aquesta xarxa.

Segons Socias, aquesta operació, engegada fa un any, ha suposat la recent detenció d'onze persones residents a les comunitats autònomes de Saragossa i Navarra: deu algerians i un empresari espanyol. L'objectiu final era contractar de manera «il·legal» immigrants perquè treballassin en empreses d'ambdós territoris. Els detinguts, segons les investigacions de la Guàrdia Civil, gestionaven la compra d'embarcacions, organitzaven els viatges i oferien suport burocràtic una vegada que els immigrants arribaven primer a Balears i, posteriorment, a la Península. Ara, la Guàrdia Civil estudia de quina manera els empresaris finançaven aquesta xarxa. La seva intenció era que els immigrants arribassin a Mallorca, després a Barcelona, via marítima i, posteriorment, a Saragossa i Navarra. De fet, els immigrants arribaven a l'Illa amb embarcacions que duien GPS, i roba per mudar-se a fi de mostrar un bon aspecte. Fins i tot es desplaçaven en taxi des del punt de la costa, on ancoraven la nau, en direcció a la capital balear, la qual cosa demostra que duien doblers a sobre.

Socias recordà que, des del setembre del 2006, la Guàrdia Civil ha interceptat set pasteres procedents del port de Dellys amb la detenció de prop de cent immigrants que foren repatriats. El trajecte des de Dellys fins a la costa balear, d'un 275 quilòmetres i les bones condicions del Mediterrani han propiciat que els «traficants» hagin emprat aquesta ruta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris