algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Asaja xifra les pèrdues de la ramaderia en 18 milions d'euros a causa dels cereals

Francesc Antich rebrà tots els representants de les patronals agràries acompanyat d'Amer

Fins a 18 milions d'euros ha perdut enguany el sector de la ramaderia a Balears a causa de la pujada del preu dels cereals, segons els càlculs d'Asaja. Els membres d'aquesta patronal agrària es reuniren ahir matí en una jornada tècnica amb l'objectiu d'avaluar «l'abast econòmic de la greu crisi del sector ramader per demanar mesures urgents al Govern». Biel Company, secretari d'Asaja, donà a conèixer els sobrecosts que han d'afrontar cadascun dels subsectors que formen part de la ramaderia. «La minva del farratge per a explotacions de boví destinat a consum de carn representa 1,6 euros de sobrecost, el subsector lacti ha de fer front a 5,7 milions d'euros, les pèrdues per a explotacions ovines representen 2,3 milions d'euros, 2,3 per al subsector de porcí, i els criadors de cavalls han de fer front a una despesa de 2,4 milions», informà Company.

Pel secratari d'Asaja, hi ha un altre factor que encara agreuja més la situació de crisi que és el preu del gasoil. Per tot això la patronal demana que la Conselleria d'Agricultura pagui de manera immediata els ajuts que encara estan pendents, que se subvencioni la contractació d'assegurances i que es posi en funcionament el Pla de desenvolupament rural per a aquest període. Fonts de la Conselleria d'Agricultura informaren ahir que el president Antich rebrà la setmana que ve els representants de totes les patronals, juntament amb la cap del departament, Mercè Amer.

Aquesta era, precisament, la condició bàsica que des de fa unes setmanes fa valer Asaja per no mobilitzar-se en contra de la gestió de la Conselleria. Tanmateix, Biel Company assegurà ahir horabaixa que «les mobilitzacions no estan totalment descartades. Haurem d'esperar a veure què ens diu el president. Ara per ara, no podem donar res per segur». El que és cert és que Asaja assistirà a la manifestació convocada per dia 29 d'aquest mes a Madrid per demanar una nova política agrària que eviti l'abandonament massiu de les expotacions ramaderes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris