algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Nadal obté a Palma la quarta part dels suports en joc per poder presidir UM

Els 78 representants de Ciutat que li faran costat al congrés obtenen 449 vots a favor i 14 en contra

El coordinador d'Unió Mallorquina a Palma, Miquel Nadal, s'assegurà ahir una quarta part dels suports en joc per poder ser el nou president del partit, en substitució de Maria Antònia Munar. L'assemblea d'UM de Palma elegí els 78 compromisaris que votaran en nom seu al pròxim congrés del partit, bàsicament tots propers a Nadal. La candidatura tancada i única de compromisaris aconseguí el suport de 449 dels 474 militants de Ciutat que participaren a l'assemblea (un 94'7%) i només rebé 14 vots en contra (un 2'9%) i 11 en blanc (un 2'3%). L'espectació fou tanta, que la Sala Albéniz de l'Auditòrium, on s'havia previst la reunió, es quedà petita i s'hagué de traslladar a la Sala Mozart, amb un aforament de 365, que s'omplí a vessar.

L'elecció dels compromisaris de Palma dóna el tret de sortida a la resta de les agrupacions locals per a que elegeixin els seus representants al conclave del proper 15 de desembre. En total s'han d'elegir ara 269 compromisaris -un per cada 10 militants-a tot Mallorca, que sumats als 44 membres del Consell Polític del partit -són membres nats- sumen 313 representants. Si just es tenen en compte els 269 compromisaris en joc, Nadal ja en té un 29% i si es compten tots, un 25%. Amb tot, fonts properes al regidor de Palma donen per fet que, en realitat, controla el 45% dels militants amb dret a vot al conclave de dia 15 de desembre. A banda de Palma, el candidat podria tenir suports a Marratxí, Felanitx, Ariany, Petra i ses Salines, entre altres, a més de comptar amb l'aval de membres del Consell Polític.

Malgrat els comptes que es fan a Palma, els sectors d'UM liderats pels batles de Campos, Guillem Ginard, i d'Alcúdia, Miquel Ferrer, mantenen que Nadal tendria menys pes. En tot cas, la intenció del de Palma és iniciar a partir d'avui una ronda per les agrupacions locals -començarà per Petra i Ariany- que el durà en 14 dies a recòrrer tots els municipis de Mallorca on UM té implantació.

«Avui començam el camí per fer una candidatura única», afirmà l'aspirant a la presidència del partit. «Per què UM després de Munar tengui futur, tothom és necessari», recalcà Nadal qui planteja un programa basat en tres eixos: «Més Mallorca», «més únió i més participació» i «nous temps, nous valors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris