algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El PP critica que el Govern faci de l'urbanisme «un canvi de cromos»

Estaràs creu que Antich es contradiu per la pressió dels seus socis

El PP qüestionarà avui en el Parlament les mesures en política territorial anunciades pel Govern, «molt contradictòries» segons els populars, i demanarà explicacions al president Francesc Antich sobre l'avantprojecte de llei de la Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques, segons el qual es permetrien promocions de pisos en sòl rústic -en àrees de transició previstes el Pla Territorial- a canvi que una part d'ells s'ofertassin per sota del preu de mercat.La portaveu parlamentària del PP, Rosa Estaràs, també es referí ahir a l'ajornament del decret de mesures urgents en protecció del territori que el Consell de Govern decidí divendres passat, que lligà a l'esmentada iniciativa sobre habitatge, considerant que l'urbanisme no pot ser «un canvi de cromos» i criticà l'Executiu per considerar que està actuant d'aquesta forma.

«S'ha de protegir en base a l'interès general i no als dels partits», digué Estaràs en relació a les possibles discrepàncies entre les formacions del Pacte per les desclassificacions d'urbanitzacions, sobre les que digué que per als populars es tractaria d'una «bona notícia». Per contra, la presidenta del PP es mostrà molt crítica amb la reclassificació de sòl rústic per fer-hi habitatges de protecció oficial o a preu taxat -inferior al de mercat-. Considerà que la mesura suposaria fer «urbanisme a la carta» i un foment de «l'especulació».

Estaràs es mostrà partidària de fer servir el sòl urbà i urbanitzable que hi ha contemplat actualment als diferents plantejaments urbanístics. «Amb aquest sòl i la reserva d'un 30% per a habitatges socials en les noves previsions hi ha hauria un camp suficient per actuar en aquest sentit», mantingué. La popular lamentà que les mesures que anuncia el Govern després no comptin amb un suport unànime de les formacions que integren el Pacte. «Manca cohesió interna i el darrer Consell de Govern n'és un exemple», digué.

Per altra banda, els populars presentaran avui altres iniciatives en el ple del Parlament entre les que destaca una proposició no de llei en la qual s'instà l'Estat a fer que el conveni en matèria ferroviària que ha de signar amb Balears inclogui el 2% de les inversions previstes al Pla d'Infraestructures Nacionals, «una antiga proposta del PSM». Estaràs calculà que això suposaria uns 2.068 milions que permetrien fer més projectes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris