algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Fluxá assegura que els hotelers estan a favor de la protecció del territori

El president d'Iberostar coincideix amb Joan Clos i Francesc Antich que és bàsic pel futur del turisme

E.DOMENECH. Enviada especial a Londres.
El sector turístic també parla de protecció del territori. Tant és així que, Miquel Fluxá, president de la cadena hotelera Iberostar, manifestava ahir a Londres el seu suport a qualsevol llei que significàs protecció. «Sempre serà positiu. L'oportunitat la té el que governa», afegia. En aquest sentit, Fluxá considerava que «hi ha desastrosses, que no agraden ningú», però que s'ha de mirar enrere i entendre que els hotelers «no hem volgut destruir la natura, però que abans la idea era construir edificis alts». Assegurava que algunes de les primeres línies és «una pena» que es trobin en la situació actual i que els hotelers no estan en contra de la proteccció del territori, però que la responsabilitat recau en els polítics.

Per altra banda, el president d'Iberostar manifestava la necessitat d'establir partides pressupuestàries destinades al medi ambient i descartava així altres iniciatives per recaptar fons com la targeta verda. Entre rialles ara amb el president del Govern, Francesc Antich, afirmava que hi ha hagut un canvi de tarannà d'aquest Executiu respecte al de fa quatre anys i que això «és molt positiu per a tots». Per la seva banda, el Ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, assenyalava que hi ha un consens en el diagnòstic pel que fa al patrimoni natural entre administracions i sector privat i en l'esforç a fer per millorar-lo. No obstant això, recordava que la vigilància és una responsabilitat de les comunitats autònomes i els ens locals.

Clos explicava que en l'elaboració del Pla 2020 -un projecte entre administracions i sector privat per millorar el turisme a Espanya- s'ha debatut sobre la protecció del territori i totes les comunitats s'han compromès en aquest sentit. «Som una destinació de turisme de masses i ens interessa preservar el medi natural. El que està clar és que no pot continuar el turisme residencial extensiu de baixa densitat a primera línia». Mentre, Antich assenyalava que l'Executiu està establint polítiques medi ambientals demostrant que «volem liderar el turisme amb vista al futur». Declarà que es fa feina des de totes les institucions i que el sector comparteix «la sensibilitat» envers aquest tema. Aquestes foren algunes de les idees sorgides durant la primera jornada a la fira turística de Londres, la World Travel Market, carregada de reunions com la trobada informal entre el president del Govern balear amb Clos i tot el seu equip, la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, i el president d'Andalusia, Manuel Chaves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris