algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

La carabassa es converteix en la protagonista de la fira d'enguany

Centenars de persones de tot Mallorca es desplaçaren al municipi

M. RAMIS. Muro.

La novetat principal de la Fira de Tardor de Muro d'enguany ha estat la tematització entorn de la carabassa. Així, ahir migdia es va celebrar el primer Concurs de la Carabassa, en el qual participaren devers 15 persones en les dues categories establertes, el fruit més llarg i el més feixuc. Una carabassa d'un metre i 46 centímetres va guanyar el primer premi en la categoria de la més llarga, mentre que el premi en la categoria de la més feixuga va ser per a una que pesava 84 quilos.

Amb aquesta primera edició del concurs, es pretén impulsar-lo amb vista a l'any que ve, i des de l'Ajuntament de Muro ja han repartiren llavors de carabassa perquè els veïns les comencin a plantar i puguin concursar en la pròxima edició. A més, enguany, amb motiu d'aquesta competició, alguns bars i restaurants del municipi han oferit alguns plats elaborats amb carabassa.

El regidor de Festes del municipi, Rafel Gelabert, va agrair la participació de tots els concursants i va animar tots els veïns a entrar en la propera convocatòria. El fet pel qual es va elegir aquest conegut fruit, és que la cultura popular conta que la torre del campanar de l'església es va construir separada del temple perquè hi havia nascut una gran carabassera enmig, i a Muro, tot i que ara està en decadència, sempre s'havia plantat.

D'aquesta manera, centenars de persones anaren ahir a Muro per passejar per la fira del municipi, en la qual no faltaven tampoc exposicions de pintura, mostres de mestres artesans, exposicions d'antiquaris, fotografies i projeccions d'imatges del 30è aniversari de la Revetla d'Algebelí, a més del pintor Bibi amb les seves ràpides caricatures. Ahir, el Museu de Muro també va oferir una jornada de portes obertes perquè tots els qui volguessin el poguessin visitar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris