muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El nou Govern s'estrena a la Fira de Londres que comença avui

Sense Mallorca Clàssic i amb reunions d'Antich, Clos i els empresaris

E.DOMÈNECH. Palma.

La Fira turística de Londres, la World Travel Market, (WTM) és la primera gran trobada del sector turístic i enguany té l'al·licient de veure com es desenvoluparà amb el nou Govern. Per començar ja es veuen alguns canvis com l'eliminació de la presentació del torneig Mallorca Clàssic Golf, després que el Govern hagi cancel·lat el contracte milionari amb el Golf de Pula. Això no vol dir que no hi hagi les 'estrelles' que presentaven aquest esdeveniment, però enguany en lloc del tennista Rafel Nadal, Paco de Lucía serà la nova imatge promocional de Balears presentant un catàleg d'arts escèniques.

Una altra de les diferències respecte a altres anys serà la reunió que mantindran el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, i el president, Francesc Antich, i el posterior dinar amb empresaris del sector, segons confirmen fonts del Consolat de Mar. Alguns dels canvis han estat menys positius, com la celebració del dia de Balears en dimecres en lloc de dimarts. El Partit Popular ha fet que Antich hagi de ser present al Parlament, per mantenir l'equilibri en les votacions, quan per cortesia es respectava la majoria si l'absència d'un diputat era justificada.

Fa un any, a la WTM es parlava de bones perspectives per l'estiu d'enguany, unes previsions que s'han confirmat. Els tour operadors britànics anunciaven un increment de l'oferta de vols cap a les Illes. Fet que ha contribuït en la recuperació d'aquest mercat que, encara que lleuguerament, ha augmentat un 2,8 per cent la xifra de turistes fins al setembre. Per altra banda, el president, en aquell moment, de l'Executiu Balear, Jaume Matas, anunciava que assumiria la remodelació de la Platja de Palma si no s'aconseguia un acord amb el Govern central. Un projecte que les eleccions returaren i que continua sobre les taules de les administracions. I un pla de desestacionalització que no passà de ser una declaració de bones intencions.

La WTM és la primera fira, tot just acabada la temporada turística, i és per tant on es fa més difícil fer previsions. No obstant això, és el segon mercat en importància a les Illes -amb 3,3 milions de turistes-i sobre la seva economia planen una sèrie de preocupacions i incerteses futures que apunten que hi haurà un ralentiment del seu creixement.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris