algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Afers Socials, Promoció i Immigració gestionaran 109 milions l'any que ve

Tan sols la nova direcció general d'Atenció a la Dependència disposarà de més de 66 milions

MARIA QUES. Palma.

La Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració, que dirigeix la consellera Josefina Santiago, gestionarà un pressupost de 109,43 milions d'euros per a 2008, una xifra que representa un increment en termes absoluts de més de 13 milions d'euros respecte del de l'any passat. S'ha d'assenyalar que aquest departament és un dels que han experimentat més modificacions amb el Govern nou, ja que assumeix les competències de l'antiga Conselleria d'Immigració i Cooperació, mentre que no disposa ja de les competències de Joventut i Esports.

L'actuació d'aquest departament per a l'any que ve s'articula en dos eixos: fomentar i coordinar els sistemes d'intervenció social, com són els serveis socials d'Atenció Primària, especialitzats i específics; i el desenvolupament de programes de promoció social de caire preventiu. Segons la Conselleria, l'objectiu d'ambdues línies de treball és garantir la cohesió social i afavorir el desenvolupament de polítiques d'igualtat d'oportunitats eficients.

Durant el proper exercici s'establiran les bases que permetran continuar el procés de descentralització, amb el traspàs de competències als consells, com és el cas de la de Dependència. De fet, la majoria del pressupost d'aquesta Conselleria es destinarà a la Direcció General de Dependència, que gestionarà un total de 66,13 milions d'euros, que es destinaran a la gestió i construcció de centres, a prestacions econòmiques individuals i a la planificació i ordenació de serveis socials. En concret, l'Atenció de la Dependència rebrà un total de 47 milions d'euros, mentre que les prestacions socials com ara la targeta bàsica, o el bonus infància, entre altres programes, rebran 19 milions.

La Direcció General de Família i Menors disposarà d'una partida de 12,73 milions d'euros, que serviran, en part, per a la creació d'un centre terapèutic per a menors amb problemes de salut mental. La Direcció General de Cooperació tindrà un pressupost de 16,92 milions d'euros, mentre que la Direcció General d'Immigració gestionarà un total de 7,25 milions d'euros, que es destinaran a programes adreçats a facilitar la integració de la gent immigrada i a la creació d'un Observatori de la Immigració de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris