algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Ordenació del Territori dóna llum verda al parc fotovoltaic dels Pagos

Atorga l'interès general a canvi de mesures que minvin l'impacte

L.M. Palma.

La comissió d'Ordenació del Territori del Consell aprovà divendres concedir l'interès general al parc fotovoltaic dels Pagos a Porreres. Actualment el projecte es troba paralitzat per ordre del batle de la localitat, Bernat Bauçà, ja que l'empresa promotora va iniciar la instal·lació de les plaques sense tenir el permís necessari.

La decisió va tenir en consideració el vistiplau de la ponència tècnica, que, a la vegada, va admetre el tràmit després que l'entitat promotora aportàs un escrit d'alegacions en què incloïen l'acord favorable a la instalació obtingut per part de la Comissió Balear de Medi Ambient i un estudi per minimitzar l'impacte medioambiental. També facilitaren una autorització de posada en marxa de les instal·lacions concedida el maig de 2007 per la Direcció General d'Energia.

La decisió de concedir l'interès general modificà l'acord adoptat en comissió el passat mes de juliol, en què es va denegar l'interès general dels Pagos fins que «no es procedís a una planificació de les instal·lacions que avaluàs, entre altres factors, la incidència paisatgística d'aquestes instal·lacions». Ara, el Consell permet la instal·lació, sempre i quan, la promotora del parc compleixi amb una sèrie de mesures per disminuir l'impacte visual. Haurà de fer una «barrera vegetal» si el parc fotovoltaic és visible des del puig de Randa, haurà de gestionar «els possibles residus de construcció» i presentar anualment «un estudi amb el càlcul de les emissions de CO2 estalviades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris