algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Cort detecta «irregularitats» al conveni de Cirer per cedir solars al Bisbat

Al cas de Son Ferragut existeix una incompatibilitat en els usos que marca el PGOU

L'Ajuntament de Palma ha detectat «irregularitats» en el conveni que signà el maig de 2006 l'anterior Consistori presidit per l'exbatlessa del PP, Catalina Cirer, amb el Bisbat de Mallorca a través del qual els conservadors es comprometeren a donar, de forma gratuïta, sis solars en benefici de la institució religiosa perquè es construissin més esglésies dins Ciutat. Ara, el Consistori de progrés es veu obligat a revisar, de nou, aquest acord, fruit de les presses de l'anterior govern per tancar aquest «polèmic» tracte, tan criticat pels grups que llavors estaven a l'oposició (EU-EV, PSM i PSOE) perquè implicava la privatització de sòl municipal en detriment d'altres usos públics que haguessin beneficiat tota la ciutadania de Palma.

Fonts municipals assenyalaren a aquest diari que, en concret, al solar de Son Ferragut existeix una incompatibilitat en els usos que marca el PGOU i l'activitat eclesiàstica que el Bisbat hi vol desenvolupar. Aquest solar és un dels quatre que encara queden per cedir però les fonts consultades no han negat que aquest mateix problema es pugui repetir a la resta de parcel·les que ja estan compromeses.

El planejament urbanístic de Palma marca que el solar de Son Ferragut s'ha de destinar per a «usos socials», la qual cosa impedeix que en aquest emplaçament s'hi pugui construir una església. En canvi, l'execució d'aquest equipament religiós fou el compromís que adquirí el Bisbat amb Cort, en el mencionat conveni. La cessió dels solars es feu efectiva malgrat existir aquestes «incompatibilitats». «L'ús social ni inclou ni permet la construcció d'esglésies», afirmaren les mateixes fonts municipals. Per això, el Consistori cercarà una fórmula per poder compatibilitzar ambdues activitats sense la necessitat de modificar la normativa urbanística. Una de les solucions seria, la possibilitat de fer un parc públic a la mateixa parcel·la on, en principi, també s'hi hauria d'ubicar l'església.

Cal recordar que la cessió gratuïta d'aquests terrenys supera àmpliament els 11.000 metres quadrats de superfície amb un valor cadastral de devers 4 milions d euros. Els sis solars s'ubiquen a Son Güells (3.665 metres quadrats), a Son Dameto -aquest dos ja efectius- (2.160), a Son Peretó (1.000) a Son Puigdorfila sud i el de Son Ferragut (2.500). A canvi, el Bisbat en cedia dos al Consistori, un al carrer de Capità Salom, que no és més que la reversió al municipi d'una donació anterior i l'altre a Son Oliva, que junt amb l'anterior sumen només 3.500 metres quadrats, amb un valor cadastral d'1,6 milions d'euros. L'església també es comprometé a obrir al públic els jardins del Bisbat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris