nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Joves per la Llengua insta a fer fotos per normalitzar els carrers de Ciutat

Organitza una campanya perquè Cort canviï les plaques en castellà

Q.T. Palma.

Normalitzar els molts carrers de Palma que encara tenen les plaques en castellà. Aquest és l'objectiu de la nova campanya presentada ahir per Joves de Mallorca per la Llengua. L'entitat juvenil ha fet una crida a la ciutadania per participar en una «marató fotogràfica» que ha de servir per detectar totes les plaques de carrer no normalitzades i per instar l'Ajuntament de Ciutat a canviar-les.

La marató, presentada ahir pels Joves, és una mena de concurs. Guanyarà qui més plaques en castellà enviï a l'adreça electrònica fotografia@jovesllengua.cat i, quan un participant hagi fotografiat un carrer, aquest no es comptarà als altres que també el retratin. Qui més plaques trobi guanyarà una càmera fotografica; el segon, dues entrades per al proper Acampallengua; i el tercer, un lot de productes de Joves de Mallorca per la Llengua.

La iniciativa s'inclou en la campanya per la normalització lingüística a Palma que impulsen els Joves i fou presentada ahir pels seus dos portaveus, Sebastià Maimó i Carme Kellner, a l'IES Ses Estacions.

Maimó destacà la importància de canviar les plaques dels carrers de Palma en el procés de normalització lingüística, no tan sols perquè és la capital de les Balears, sinó sobretot perquè concentra la meitat de la població de les Illes i perquè molts dels turistes que arriben a l'Arxipèlag només acaben coneixent Palma i «és necessari donar-los a conèixer que aquí tenim una llengua i una cultura pròpies».

El portaveu recordà que l'Ajuntament de Palma s'ha compromès a substituir les plaques dels carrers que encara estan en castellà i assenyalà que la campanya no vol ser només un element de pressió, sinó que també pot ajudar l'equip de govern municipal a detectar quins són els indicadors afectats i on es troben.

L'altre responsable, Carme Kellner, afegí que «una ciutat com Palma hauria d'estar totalment normalitzada» i, per afavorir que això passi, l'entitat que representa té en marxa una campanya més àmplia que s'anirà desenvolupant durant els propers mesos. De moment, ja s'està treballant perquè per Sant Sebastià no hi falti la música en català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris