muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Munar s'acomiada de la presidència en la festa del 25è aniversari d'UM

Davant un miler de militants destacà l'esforç realitzat per poder ser un referent

94384

Maria Antònia Munar, amb l'històric Jeroni Albertí i un ampli grup de dirigents del partit.

SERGE CASES.

Era el seu darrer discurs abans de deixar la presidència d'Unió Mallorquina i Maria Antònia Munar va voler aprofitar l'ocasió per acomiadar-se. «A UM tothom és necessari i ningú és indispensable», advertí la presidenta davant el miler de militants i simpatitzants que ompliren la sala de festes de Son Amar per celebrar el 25è aniversari del partit.

«Estic convençuda que totes les persones que estan quí estan capacitades i són d'UM, i això garanteix una bona continuitat del nostre partit», assegurà la també preisdenta del Parlament balear referint-se al congrés que se ceelebrarà el proper 15 de desembre, en que s'ha de triar el seu substitut al capdavant del partit. Abans d'accedir a la sala on es feia el sopar, la presidenta saludà els tres aspirants a succeïr-la: el portaveu d'UM a Palma, Miquel Nadal; el batle de Campos, Guillem Ginard, i el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer. I, després de diversos intents, accediren a fotografiar-se plegats i amb ella.

Ja a dins Munar repassà la història de la formació que ha presidit els darrers quinze anys. Una història marcada, va dir, pels «esforços personals» i polítics, però també pels «atacs» rebuts per poder-se convertir en «referent» del nacionalisme i en l'«únic» partit de centre i liberal de Mallorca. S'han aconseguit, digué, els objectius dels qui fundaren el partit el 1982.

La presidenta destacà la contribuició d'UM a la millora de l'autogovern i del finançament, però també en la defensa del territori, amb l'aprovació de la Llei d'Espais Naturals o del Pla Terrotorial. Una defensa que «ha tengut costots polítics», com la pèrdua del batle de Campos per la protecció d'Es Trenc.

«Sempre hem estat l'objectiu, la diana d'aquells que són poc democrates i extremistes. Des del principi hem rebut molts d'atacs», recordà Munar, que cità el cessament que patí com a conselelra de Cultura quan era president Gabriel Cañellas o els casos de transfuguisme «que sempre comencen per Calvià». Hem tengut entrebancs i hem rebut atacs permanents. Extorsió, fins i tot, bancària», apuntà la presidenta, qui també remarcà que ara també s'afegeixen als atacs alguns mitjans de comunicació que «volen governar sense persentar-se a les eleccions». Tant Munar com el secretari general , Damià Nicolau, destacaren la necessitat d'impulsar aliances amb partits nacionalistes, de centre i liberals de Menorca, Eivissa i Formentera, la nova estratègia expansionista d'Unió Mallorquina

A banda de Munar, intervingueren en l'acte central d'UM el vicesecretari general de Convergència Democràtica i portaveu del CiU al Parlament català, Felip Puig; la vicepresidenta d'Unió Democràtica de Catalunya, Marta Llorens; i el ministre portaveu de Cultura i Ensenyament Superior del Govern d'Andorra, Juli Minoves, que és alhora vicepresident de la Internacional Liberal, de la qual Unió Mallorquina és l'únic partit de l'Estat que en forma part.

Abans que s'iniciàs el multitudinari sopar, en el que participaren un miler de persones, Munar visità una exposició preparada per l'ocasió amb obres de 27 pintors mallorquins, entre ells Ramon Canet, Maria Carbonero, Pep Coll, Riera Ferrari, Pep Guerrero o Miquela Vidal. També pegà una ullada a una exposició fotogràfica que recorre la trajectòria del partit des dels seus inicis, un 30 d'octubre de 1982, i per una altra mostra de material electoral divers emprat per la formació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris