muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El Govern ajorna la llei proteccionista però Antich garanteix que s'aprovarà

El bloqueig que mantenen el PSOE i UM impedeix que la norma surti ja endavant

L'aprovació de la llei de mesures urgents de protecció del territori i el decret de paralització cautelar que l'havia d'acompanyar quedaren ahir damunt la taula del Consell de Govern pel desacord entre les formacions del Pacte. A la reunió no s'aconseguí resoldre el bloqueig que, amb diferents matisos, mantenen el PSOE i UM respecte al projecte presentat per la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, controlada pel Bloc. No obstant aquesta situació, al vespre el president Francesc Antich garantí l'aprovació de la llei «el més aviat, millor» perquè existeix una «ampla voluntat de totes les forces polítiques». Antich considerà l'ajornament del paquet de mesures urgents, «molt ben fet», perquè «hi havia algunes qüestions que no quedaven clares» i que s'han de continuar estudiant.

Per la seva banda, el secretari general d'UM, Damià Nicolau, rebutjà ahir que l'aprovació de la llei hagi de respondre a allò que considerà «pressions polítiques» i a la «improvisació». Nicolau admeté que les conversacions entre partits «estan avançant», però justifica l'oposició del seu partit a les mesures proposades al matí, perquè «no hi ha estudis previs» que les justifiquin i això podria crear «inseguretat jurídica». La intenció d'iniciar un procés immediat per a la desclassificació d'unes vint urbanitzacions previstes a àrees naturals de Mallorca i de les Pitiüses, entre d'altres mesures, queda, de moment, enlaire. Per aquest motiu, tot i la manca d'acord, el conseller Gabriel Vicens ja comparegué ahir just després del Consell de Govern per assegurar que «la llei es veu bé -dins l'Executiu- i sortirà endavant» perquè, insistí com ho va fer Antich després, existeix un «ampli consens».

Només admeté que hi ha «discrepàncies mínimes», encara que «sobre moltes coses, i no tan sols entre el Bloc i UM, sinó entre el Bloc i el PSOE, entre el PSOE i UM...». Qüestionat pel fons de les discrepàncies que continuen motivant la manca d'acord, es limità a dir que «hi ha alguns aspectes que encara s'han de polir, com els que ens han arribat d'Eivissa i de Formentera, alguna ampliació i alguna norma que s'ha de derogar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris