algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Nadal està «disposat» a presidir UM i veu «en breu» la llista de consens

Els de Ferrer no preveuen un acord ràpid i rebutgen «personalismes»

El portaveu d'UM a Palma, Miquel Nadal, assegurà ahir públicament que està «disposat» a optar a la presidència del seu partit en el congrés del proper 15 de desembre, on s'ha de fer efectiu el relleu general a la cúpula de la formació per la partida de l'encara presidenta, Maria Antònia Munar. El regidor deixà clar que se sotmetrà a les decisions dels seus companys de partit i treballarà per confirmar una candudatura d'unitat. Una candidatura que, segons ell, es presentarà «en breu».

«No m'excloc», afirmà Nadal, abans que el proper dilluns s'obri la cursa cap a la presidència d'UM amb la realització de l'assemblea de Palma, que ha de servir per elegir els 78 compromissaris de què disposa aquesta agrupació, un terç dels que participaran en el congrés. Encara que hi ha «gent» que li demana que sigui el proper líder del partit, reconegué Nadal, seran els participants en el congrés els que tindran la darrera paraula en una decisió que «segur» que aprovarà la presidenta sortint.

Precisament, el regidor destacà el repte que suposa la substitució d'una dirigent tan destacada com Munar com a presidenta i afirmà que en el congrés s'ha d'aconseguir «més unió i més participació». «En breu es presentarà una candidatura única», vaticinà. Tot i les paraules de Nadal, el sector liderat pel batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, manté que no hi ha cap acord encara amb els altres dos sectors per consensuar una candidatura unitària al congrés i diu que aquest acord no s'aconseguirà abans de la propera setmana. «És temps d'idees i de projectes i no de personalismes», repeteixen els partitadires de situar Ferrer al capdavant del partit. Aquest sector, abans conegut com a crític, està treballant per saber quina és l'opinió de les bases i es mostra reticent a proposar Nadal com a futur president del partit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris