algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Ben Amics organitza una campanya de solidaritat amb els seropositius

Es mostraren satisfets perquè la llei reconeix els gais represaliats

L'associació balear Ben Amics presentà ahir a Palma una campanya solidària amb tots els homes gais seropositius. Aquesta entitat, que forma part de la de la Federació Espanyola de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bixesuals (FELGTB), s'uneix d'aquesta manera a la iniciativa estatal, mitjançant la qual volen «lluitar contra l'estigma i discriminació que pateixen encara, avui els homes seropositius». Així ho donaren a conèixer en roda de premsa, el president de Ben Amics, Chicosé Cubero, i el president estatal de la FELGTB, Antonio Poveda, qui recordà que el lema d'aquesta campanya serà «All we need is love», és a dir, «Tot allò que necessitam és amor».

Poveda recordà que amb aquesta campanya no se cerca tan sols la «visibilitat» dels gais seropositius, sinó que entén que «la implicació d'aquests és fonamental perquè sigui un èxit». Per altra banda, el president de la FELGTB assegurà que un dels «èxits» aconseguits durant l'actual legislatura es refereix a la concessió d'indemnitzacions als qui varen ser detinguts o empresonats durant la dictadura franquista per la seva condició d'homosexual o transsexual. «Aquest grup era el més retardat en el reconeixement de drets legals i socials per la persecució que van sofrir. S'està fent justícia amb qui van lluitar per l'avenç del nostre col·lectiu», va afirmar.

Una esmena, pactada entre els grups en el Congrés de PSOE i d'IU-ICV, suposarà la reserva en els Pressuposts Generals de l'Estat per al 2008 d'una partida de dos milions d'euros per atorgar indemnitzacions de 165.000 euros, que es traduiran en un pagament inicial de 12.000 euros i una pensió vitalícia de 800 euros mensuals. «Cal agrair el suport de tots els partits progressistes que donaran a aquesta mesura -excepte, una vegada més, el PP- i l'esforç realitzat des de l'Associació d'expresos Socials», destacà Poveda, per subratllar finalment la satisfacció de la FELGTB pel fet que la Llei de memòria històrica «hagi reconegut per fi tota aquesta gent que va ser empresonada i maltractada».

Finalment, Poveda anuncià que es reunirà amb el secretari general del Partit Popular, Mariano Rajoy, per exigir-li que la seva formació política retiri el recurs d'inconstitucionalitat que manté davant del Tribunal Constitucional en contra de la reforma del Codi Civil per permetre el matrimoni homosexual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris