algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Les temperatures mínimes de Balears augmenten 5,14 graus cada 100 anys

Medi Ambient i UIB signen un conveni per predir les crescudes de nivell dels torrents

Les temperatures màximes i mínimes es vénen incrementant de manera ininterrompuda d'ençà del 1976, segons un estudi de l'Observatori del Clima de les Illes Balears (OCLIB), organisme en què hi prenen part personal del Grup de Meteorologia del Departament de Física de la UIB i de la Conselleria de Medi Ambient. Així, s'observa un augment tant en les temperatures màximes com en les mínimes. El ritme és de 4,83 ºC cada 100 anys en el cas de les màximes i de 5,14 ºC en el cas de les mínimes. L'OCLIB ha arribat a aquestes conclusions gràcies a les observació de les temperatures regisrades durant aquests anys als observatoris dels tres aeroports de les Illes. Aquestes dades foren fetes públiques ahir pel mateix conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt i el catedràtic de Física de la UIB, Sergio Alonso.

«Aquestes xifres ens mostren com el canvi climàtic ja és una realitat i per part és necessari que totes les institucions prenguem part en la lluita per combatre'l i alhora instar els EUA que facin minvar les emissions de gas a l'atmosfera», digué Grimalt. «Els aeroports de Mallorca, Menorca i Eivissa es troben en zones rurals i, per tant les temperatures que s'obtenen no estan condicionades per l'encalentiment de les ciutats.

Per això podem assegurar que la franja de temperatures obtingudes és fiable», assegurà ahir Romualdo Romero, membre de l'esmentat Grup de Meteorologia. Pel que fa a les pluges s'observa, entre 1951 i 2006, una davallada de 166 mm cada 100 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris